JEWEL SAMAD Afp
DANAS JE POD POVEĆALOM

Vatrenom se sprema transfer karijere! Love ga dva španjolska kluba, a u Madridu ga žele već idućeg mjeseca

Slavni trener gledat će ga navodno tijekom današnjeg ogleda s Brazilom. No, nije jedini...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. prosinac 2022. 08:12

Dosta logična posljedica i samo početak. Dobre igre i visok plasman Vatrenih na SP, podižu zanimanje, pa onda i cijenu hrvatskih reprezentativaca na globalnom tržištu, te su hrvatski reprezentativci pod dodatnom pozornošću klubova diljem Europe.

Prema škotskom dnevniku "Scottish Sun", dva španjolska prvoligaša, Atletico Madrid i Real Sociedad krenuli su u "bitku" za hrvatskog reprezentativnog braniča, trenutačno člana Glasgow Celtica, Josipa Juranovića. Naš bi igrač navodno u siječnju već mogao napustiti sadašnji mu, zeleno-bijeli klub iz najvećeg škotskog grada, a njegova procijenjena na tržištu se kreće oko 10 milijuna funta ili oko 11 i pol milijuna eura.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Prema škotskim medijima, strateg Atletico Madrida Diego Simeone bio je zainteresiran za potpisivanje ugovora s 27-godišnjim Juranovićem još tijekom proteklog ljetnog prijelaznog roka. Međutim, sada bi poprilično želio dovesti Juranovića na Wanda Metropolitano i to već sljedećeg mjeseca. Navodno će ga dodatno gledati tijekom današnjeg četvrtfinala SP protiv Brazila. Nije međutim baš ni jedini. Imanol Alguacil, trener Real Sociedada iz San Sebastiana također je živo vrlo zainteresiran za potpisivanje Juranovića.

image

Diego Simeone

MIGUEL RIOPA Afp

Glasgow Celtic se izgleda pomirio s odlaskom svojeg Hrvata jer kako drukčije protumačiti da su već doveli novog igrača na Juranovićevoj poziciji. Riječ je o kanadskom reprezentativcu, članu CG Montreala, Alistairu Johnstonu kojeg su potpisali za samo 3 milijuna funta (3.5 milijuna eura).


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
24. travanj 2024 18:58