Dragan Stojković

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Piksi, ti ili si genijalac ili teški blefer! Zamislite da mi krenemo s Livajom, Petkom...‘

‘Čovjek odluke na Hrvatska - Japan? Vjerujem da bi Perišić mogao iskočiti svojom igrom‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. prosinac 2022. 09:30

Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u drugu fazu. S jučerašnjim utakmicama završilo je natjecanje po skupinama i imamo 16 reprezentacija koje od danas kreću u nokaut fazu. Na Mundialu nema odmora, već danas kreću utakmice osmine finala i nova uzbuđenja. U današnjem Mundocastu fokus smo stavili na nevjerojatnim stvarima koje su se događale u dvoboju između Srbije i Švicarske.

- Srbija je u utakmicu ušla s puno emocija i puno taktičke nediscipline. To je nedopustivo na Svjetskom prvenstvu i ozbiljna momčad to zna kazniti - rekao je trener Ivica Landeka u našem Mundocastu.

- Pomislio sam prije utakmice: Piksi ti ili si genijalac ili teški blefer. Srbi su napali praktički sa sedam igrača. Zamislite da Hrvatska u utakmicu krene s Livajom, Petkovićem, Kramarićem, Oršićem i Perišićem, bez korektora u veznom redu. Švicarci su bez problema dolazili u prilike, a obrana Srbije nije radila ništa u obrambenom bloku. Piksi je bio potpuno izvan svega. Srbi su primili osam golova u tri utakmice, samo je Kostarika primila više. Treba napomenuti da su i Brazil i Švicarska promašili još puno prilika - rekao je Robert Šola, glavni urednik SN.

Srbiji je na prvenstvu nedostajalo nešto čime odišu Vatreni.

- Nemaju dobru atmosferu u momčadi, zabili su za 2-1, a četiri ili pet igrača se veselilo. Ne vidim zajedništvo koje krasi primjerice našu reprezentaciju. Kod hrvatske reprezentacije vidi se to u svakom trenutku, i kada je dobro i kada nije, to je ogromna razlika - rekao je Landeka.

Hrvatsku u ponedjeljak čeka osmina finala, a na drugoj strani stajat će, pomalo neočekivano - Japan.

- Imamo iskusne igrače, izbornika koji ima već 10 utakmica na Svjetskom prvenstvu, prilagodit ćemo se. Važno je ne ostavljati puno prostora, ne trebamo srljati. Bilo kakav ulazak u jurnjavu s njima, bio bi osuđen na propast - komentirao je Šola.

Tko bi mogao biti čovjek odluke protiv Japana?

- Vjerujem da bi Perišić mogao iskočiti sa svojim golom. Igra jako dobro, ali nije zabio do sada. A u skok igri bi mogao opasan biti i Budimir ako se u nekom trenutku nađe u sastavu - smatra Landeka.

Joško Gvardiol oduševio je sve hrvatske navijače, ali i nogometne fanatike diljem svijeta.

- S 20 godina igrati takav nogomet je stvarno vrhunski. Imao sam ga sreću trenirati u mlađim selekcijama u ZNS-u, on je dolazio tada kao mladi igrač Dinama i razvija se u igrača svjetske klase. Uvijek je bio karakteran, vrijedan, znao je zabiti gol i imao je ogroman potencijal - rekao je Landeka.

Linker
25. travanj 2024 03:33