Szymon Marciniak

 SCREENSHOT: TWITTER Screenshot: Twitter
ZARADA ŽIVOTA

Ponuda bez presedana: Nevjerojatno koga nakon Ronalda i Benzeme kupuju bogati Saudijci!

Nude mu trogodišnji ugovor, naravno s višemilijunskom "gažom" po sezoni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. lipanj 2023. 16:13

Lionel Messi im je ipak "pobjegao" iako su mu na stol stavili najveći ugovor u povijesti nogometa, ali Saudijci ne kane stati. Nakon što su zlatom obasuli Cristiana Ronalda i Karima Benzemu, nakon što su pred N‘Golo Kantea stavili ugovor koji se ne odbija sada žele kupiti i najbolje svjetske suce!?

Szymon Marciniak će u subotu suditi finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera i tako postati tek drugi sudac, nakon Howarda Webba 2010., koji je u istoj sezoni sudio i finale Svjetskog prvenstva i najvažniju utakmicu klupskog nogometa, a već idućeg tjedna mogao bi postati multimilijunaš.

image

Szymon Marciniak

PAUL ELLIS Afp

Poljski mediji prenijeli su, naime, kako je Marciniak dobio ponudu kakvu niti jedan sudac nikada nije dobio. Saudijci su mu ponudili trogodišnji ugovor, naravno s višemilijunskom "gažom" po sezoni, da sudi u njihovoj ligi, ali i uredi tamošnju sudačku organizaciju.

Za usporedbu, poljski sudac je zaradio 10.000 dolara za suđenje u finalu Svjetskog prvenstva, odnosno 93.000 dolara za čitav turnir. Marciniak je poznat u Saudijskoj Arabiji gdje već godinama dolazi odraditi utakmice, posljednji put u svibnju u finalu Kupa kralja između Al-Hilal - Al-Wehda. Očito je ostavio dobar dojam jer Saudijci ga sada žele trajno angažirati. Naravno, takva obveza podrazumijevala bi preseljenje u Saudijsku Arabiju što bi vjerojatno utjecalo i na međunarodnu karijeru poljskog suca, pogotovo u okviru Uefinih natjecanja.

Ovo nije prvi puta da najbolji europski suci odlaze na druge kontinente podići sudačku organizaciju, svojedobno su Kinezi to napravili s Miloradom Mažićem kojeg su navodno za to platili pola milijuna eura po sezoni, ali ponuda za Marciniaka koji je u najboljim sudačkim godinama je bez presedana.

Linker
19. travanj 2024 13:24