VOJKO BASIC Cropix
SVE VEĆI INTERES

Skauti četiri velikana stigli u Ženevu zbog Hajdukovog dragulja: ‘On je novi Gerard Piqué‘

Stopera Luku Vuškovića zastupa poznati izraelski nogometni agent Pini Zahavi
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 24. travanj 2023. 17:13

Liverpool, Chelsea i Newcastle uključili su se u utrku za Hajdukovu zvijezdu Luku Vuškovića (16), objavio je Daily Mail.

Predstavnici navedenih klubova, uz od prije zainteresirani Manchester City, bili su na utakmici polufinala juniorske Lige prvaka i gledali Hajdukovu 3:1 pobjedu nad Milanom.

Vuškovića su, kako piše novinar Daily Maila, zbog stila igre uspoređivali s Gerardom Piqueom, premda dodaju da su neki skauti rezervirani jer misle da bi mu visina mogla stvarati probleme u pokretljivosti.

Prva ponuda Manchester Cityja za Vuškovića iznosila je 12 milijuna eura. Athletic je ranije pisao da mnoge vodeće svjetske momčadi prate Vuškovića te da se razvija žestoka konkurencija za njegove usluge.

Vušković je profesionalni debi u HNL-u upisao samo dva dana nakon 16. rođendana u derbiju protiv Dinama. Taj ga je nastup učinio najmlađim igračem ikad s nastupom u HNL-u. U pet dosadašnjih nastupa za Hajduk zabio je jedan gol.

Vuškovića zastupa poznati izraelski nogometni agent Pini Zahavi, koji je početkom stoljeća pomogao Romanu Abramoviču da kupi Chelsea. Ukoliko se talentirani stoper pridruži Manchester Cityju, očekuje se da će u tom slučaju prvo završiti u vrhunskoj klupskoj akademiji, a ne u prvoj momčadi Pepa Guardiole.

Linker
24. travanj 2024 09:11