Karim Benzema

 JAVIER SORIANO Afp
TO JE TEŠKO ODBITI

Šok u Madridu: Karim Benzema dobio najveću ponudu u velikoj karijeri i odmah odlazi iz Reala?

Uz velika primanja, Francuzu nude i porezne olakšice i prava od fotografija
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 16:05

Karim Benzema je jedna od najvećih zvijezda Real Madrida. Njegov status se još više popravio odlaskom Cristiana Ronalda kada je Francuz postao prvo ime kraljevskog kluba. Očekuje se da će, kao i Luka Modrić, potpisati novi ugovor i nastaviti zabijati u dresu Reala, no Španjolci sada donose senzacionalnu informaciju kako bi Benzema klub mogao napustiti već ovog ljeta.

Francuski napadač je na Santiago Bernabeu stigao na ljeto 2009. godine iz Lyona. Real ga je platio 35 milijuna eura, a Benzema višestruku vratio to ulaganje svojim igrama. Aktualni ugovor mu ističe na ljeto ove godine i moći će otići kao slobodan igrač ako ne stavi potpis na novi ugovor.

Relevo piše kako je na Benzeminu adresu stigla astronomska ponuda iz Saudijske Arabije i da je on jako zainteresiran da karijeru nastavi tamo. Do sada se pričalo kako će sigurno nastaviti u Realu, a sada to i nije toliko sigurno. Španjolci pišu kako Benzema, osim sa Saudijcima, pregovara i s nekim drugim klubovima.

Benzema je navodno najviše zainteresiran za ponudu iz Saudijske Arabije. Neimenovani klub mu nudi čak 200 milijuna eura za dvije sezone, a dobio bi i razne porezne olakšice, kao i prava od fotografija. U Realu su navodno dosta uznemireni ovakvim raspletom događaja jer su računali na Francuza i iduće sezone, a njegov odlazak bio bi velik udarac i gledao bi se kao izdaja.

Benzema je za Real odigrao 647 utakmica i zabio 353 gola, te upisao 165 asistencija.

Linker
23. travanj 2024 08:41