IVO RAVLIC/CROPIX
NEVJEROJATAN RASPLET

Viceprvak Hrvatske pred raspadom!? Pljušte ostavke, predsjednik najavio odlazak, igrači ne treniraju...

Klub ima jednu od najboljih školi u Hrvatskoj, no situacija je u ovom trenutku katastrofalna.
Piše: Mate PrimoracObjavljeno: 13. lipanj 2020. 22:14

Teški i tmurni oblaci nadvili su se nad viceprvakom Hrvatske. Malonogometni klub Vrgorac ispisao je sjajne futsal priče, tri puta viceprvak Hrvatske, jedanput finalist Kupa. No, ovaj klub za Vrgorsku krajinu znači puno više od trofeja. S njim se toliko puta radovala i plakala, u brojnim velikim utakmicama u punoj dvorani.


Klub ima jednu od najboljih školi futsala u Hrvatskoj. No, situacija je u ovom trenutku daleko od idealne, članovi Uprave podnose ostavke, predsjednik kluba je pred odlaskom, igrači ne treniraju, a prvenstvo kreće za 10-ak dana. Kao da se nebo spustilo na njih. Svi imaju svoje razloge zašto je stanje u upravi takvo.

A komunikacija između igrača i uprave u biti ne postoji. Međutim, stvar koja je prelila čašu ove teške i turbulentne sezone, gdje se mnogo griješilo u procjenama i, na žalost svih, izgubilo kapetana juniora, bilo je uzimanju vrgoračkom sportu 100.000 kuna od strane Grada Vrgorca, rebalansom proračuna i preusmjeravanjem tih sredstava tijekom korona-krize za pomoć obrtnicima. Tada se dalo zaključiti da će se za ovu sezonu financijska konstrukcija teško zatvoriti, a onda je prekidom prvenstva došlo i do prekida komunikacije između uprave i igrača.

image
Slavlje igrača Vrgorca iz nekih boljih vremena
IVO RAVLIC/CROPIX

Nastala je potpuna tišina, koja traje do danas. Klub u ovom trenutku treba spasiti, možda i od raspadanja? Kako bi se nešto pomaknulo s mrtve točke i donekle spasila cijela situacija, ostavku je podnio član Uprave Romeo Jović.


- Ostavkom nisam uopće htio skretati pozornost na sebe, maknuo sam se najviše zbog indiferentnosti prema nastaloj situaciji. Otišao sam zbog kroničnog nedostataka komunikacije između Uprave i igrača. Ostajem navijač i nadam se da će se nešto pokrenuti nabolje - kazao nam je Jović.


Kontaktirali smo i Marija Govorka, predsjednika Vrgorca, koji nam je kazao kako je pred odlaskom iz kluba, a kad tu bude službeno da ćemo imati priliku i napraviti veliki razgovor s njim o razlozima odlaska.


- Zasad vam mogu reći da je dvorana za treniranje osposobljena tek u ponedjeljak, ja sam pred odlaskom, to možete napisati. Teško je ovako raditi, a o svemu ćemo drugom prilikom. No, klub moramo spasiti - zaključio je Govorko.

Linker
20. travanj 2024 05:49