Wilfried Happio

 SAMEER AL-DOUMY Afp
APSOLUTNI HEROJ

Nevjerojatna priča: Senzacionalni pobjednik brutalno pretučen na stazi, iskašljavao je krv... ‘Svi smo u šoku!‘

‘Momak je došao niotkud i pitao ga je je li to stvarno on, Wilfried Happio. Nakon toga se bacio na njega‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2022. 19:29

Nevjerojatna priča dolazi iz Francuske. U Caenu se održava državno prvenstvo u atletici, a senzacionalni pobjednik utrke na 400 metara s preponama postao je pariški atletičar Wilfried Happio.

Dok je u subotu navečer čekao početak svoje utrke, Happija je na stazi napao nepoznati počinitelj koji se uspio provući pokraj osiguranja. Izgrednik je 23-godišnjeg atletičara napao dok se ovaj zagrijavao, zadavši mu nekoliko snažnih udaraca u predjelu lica.

image

Wilfried Happio

SAMEER AL-DOUMY Afp

Prvi je svom štićeniku u pomoć priskočio trener Olivier Vallaeys koji je uspio zadržati napadača do dolaska policije. Daily Mail piše kako je Happio bio izubijan i natučen, ali odustajanje od utrke za njega nije bila opcija.

Tek par trenutaka prije starta još je iskašljavao krv, ali moguće je i da mu je taj neočekivani napad probudio inat i donio dodatnu snagu i motivaciju. Istrčao je mladi Francuz svoj osobni rekord (48.57), a nakon utrke nije želio pričati o incidentu.

- Ostavit ćemo to kompetentnim ljudima. Što se tiče utrke, radili smo puno, osjećaj je dobar, drago mi je da sam uspio osvojiti zlato – kazao je Wilfried Happio.

Njegov trener se osvrnuo na šokantni napad.

- Momak je došao niotkud i pitao ga je je li to stvarno on, Wilfried Happio. Nakon toga se bacio na njega. Bili smo u šoku. Napadač je uhićen, a Wilfried je dobro – kazao je Olivier Vallaeys.

Tko je napadač i kakvi su mu bili motivi, trebala bi utvrditi policijska istraga...

Linker
20. travanj 2024 05:23