DAMIR KRAJAC/CROPIX
OLIMPIJSKA POBJEDNICA

Sara Kolak neplanirano u Zagrebu, odlazi razočarana: ‘Bolje niš’ ne komentirati, moj pogled sve govori‘

Nemam kaj pametno za reći, moram se malo ohladiti, rezignirana je bila naša sjajna atletičarka
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 12. srpanj 2020. 21:03

Da su okolnosti normalne, u ponedjeljak bi već bila u Japanu i odrađivala završne pripreme za obranu zlata iz Rio de Janeira. No, kako je korona svima pretumbala rasporede i okrenula cijeli svijet naglavačke, tako je i Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, ove nedjelje neplanirano osvanula u Zagrebu, na stadionu Mladosti uz Savu.

Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske nije natjecanje na kojem bismo je inače gledali, ali u s obzirom na to da je neki ozbiljniji, jači ispit trenutno gotovo nemoguće pronaći, 25-godišnja Ludbrežanka je odlučila pomoći svome klubu, riječkom Kvarneru, kojem je donijela vrijedne bodove.

Svojim rezultatom nije, međutim, bila ni najmanje zadovoljna. Naravno, uvjerljivo je pobijedila s hicem od 57,90 metara, ali daleko je to od njezina osobnog rekorda (68,43) i značajno slabije od onih 62,42 koliko je bacila prije nešto manje od dva tjedna na Boysenovom memorijalu u Oslu, svom prvom natjecanju ove sezone.

- Osvojila sam maksimalni broj bodova za klub i, iskreno, nemam više nikaj drugo za dodati. To je to. Moj pogled vam sve govori - rekla je Sara s izrazom lica koji nije ostavljao nikakve nedoumice.

U prvoj je seriji njezino koplje odletjelo izvan segmenta, u drugoj je bacila spomenutih 57,90, a posljednja dva hica su bila još kraća i nije ni željela da ih suci mjere.

- Ponavljam, jedino pozitivno je što sam klubu donijela maksimalan broj bodova. Ostalo radije ne bih komentirala.

U Zagrebu nije bilo njezina trenera Andreasa Thorkildsena, bi li on što promijenio kakvim savjetom?

- Ma, većinu vremena smo ionako sami na terenu i već znamo kaj trebamo napraviti. Jednostavno, tak’ je kak’ je. Nemam kaj pametno za reći, moram se malo ohladiti.

U ovim neizvjesnim vremenima teško je raditi bilo kakve planove. Kako sada stvari stoje, i Sarino sljedeće natjecanje bi trebalo biti na istom ovom mjestu.

- Još ću se malo odmoriti doma, napuniti baterije i 22. srpnja se vraćam se u Oslo. Idemo dalje raditi na zaletu, da se napokon sve poklopi. I onda 8. i 9. kolovoza opet dolazim na Mladost, na pojedinačno Prvenstvo Hrvatske. Ne znam kakav je plan za dalje. Takva je godina, čudna.

Linker
16. travanj 2024 06:09