REUTERS
VJERNI NAVIJAČ

FOTO: NESTVARNA SCENA NA TRONU FORMULE 1 Pobjednik Velike nagrade Italije jedva se vidio od ogromne zastave s natpisom - 'Čapljina'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2019. 20:44

Charles Leclerc je na Velikoj nagradi Italije u Monzi došao do druge uzastopne pobjede u Svjetskom prvenstvu i druge u karijeri uopće. Maestralnom vožnjom uspio se obraniti od napada Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa koji su nadirali tijekom cijele utrke.

Mladi Monegažanin donio je veliko slavlje tifosima u Monzi koji su na trijumf Ferrarija na domaćem terenu čekali od 2010. godine kada je slavio Španjolac Fernando Alonso. Zgodno se s Leclercovom pobjedom poklopila i proslava 90. rođendana Scuderije Ferrari koja je ovom pobjedom obilježena na pravi način.

REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS

Dok je Leclerc proslavljao veliku pobjedu mnogima je u oči upao zanimljiv detalj. Naime, u trenutku proslave ispred vozača Ferrarija se vijorila zastave Herceg Bosne s natpiusom Čapljina.

REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS

Tamo ju je donio veliki zaljubljenik u svijet oktanskog cirkusa koji već godina dolazi na utrke Formule 1 u Italiji. Spomenutu zastavu svake godine postavlja ispred balkona na kojem se nalaze pobjednici. Takav scenarij zbio se i prošle godine u Monzi za vrijeme intoniranja britanske himne u čast Lewisa Hamiltona.

Linker
15. travanj 2024 08:24