REUTERS/Jeremy Lee / REUTERS
VREMENA SE MIJENJAJU

PROMJENA VLASNIKA MOGLA BI OZNAČITI SKORI KRAJ ZA LEGENDU FORMULE 1 'Ostvario je veliki uspjeh, ali mislim da postoji još viša razina ovog sporta'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 20. rujan 2016. 21:24

Pobjeda Nice Rosberga u Singapuru ipak nije bila glavna vijest 15. vikenda sezone Formule 1. Nove vlasnike (Liberty Group) predstavljao je Chase Carey, a na jedinoj noćnoj utrci u kalendaru odmah je uputio otrovne strelice naspram budućeg kolege Bernieja Ecclestonea.

- Ne možete sve učiniti sretnima u svakom trenutku, ali morate razumjeti što svi žele i onda pronaći put. To nije zadaća za odbor jer odbori teže birokraciji, ali također može doći do diktature, iako su ovdje na nju već navikli - izjavio je Carey u napadu na Ecclestonea koji Formulu 1 vodi više od 40 godina.

Ipak, to bi se moglo promijeniti u narednim mjesecima pošto se američka korporacija, novi većinski vlasnik, želi uključiti u rad organizacije što bi moglo značiti konačni kraj 85-godišnjeg Britanca na čelu F1 svijeta.

F
REUTERS/Leonhard Foeger / REUTERS

Iako je sam najavio kako će ostati na čelnoj pozicij još tri godine, prema izjavama Careya može se donijeti drugi zaključak, odnosno kako su Bernieju odbrojani dani na čelu oktanskog cirkusa.

- Bernie je ostvario veliki uspjeh tijekom godina. Ali mislim da postoji još viša razina na koju možemo odvesti Formulu 1 - zaključio je Carey koji F1 želi približiti mlađoj populaciji putem društvenih mreža.

Linker
24. travanj 2024 16:50