SEBASTIEN BOZON Afp
OGLASIO SE HORNER

Red Bull tvrdi nešto u što nitko ne vjeruje: ‘Perez ima isti status kao i Verstappen!‘

Perez je s trećom pobjedom u karijeri postao najuspješniji meksički vozač u povijesti F1
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. svibanj 2022. 13:43

Tjedan dana ranije na VN Španjolske, Sergio Perez bio je zbog momčadske odluke prisiljen popustiti poziciju Maxu Verstappenu, kolegi iz Red Bulla, aktualnom prvaku svijeta i neupitno najvećoj zvijezdi momčadi. U Monacu to Perez nije morao napraviti, otišao je do kraja, osvojio utrku, premda realno nije ni imao priliku vući takav potez, jer se utrka razvijala drugačije nego u Barceloni. Red Bullov šef Christian Horner ipak je Perezovu pobjedu u Monacu iskoristio da svima u svijetu Formule 1 objasni kako je "u ovom prvenstvu Perez status jednak kao i Maxov". U što doduše malo tko vjeruje, ali ionako ćemo vidjeti što će sezona donijeti.

Za pobjedu u Monacu Perez u velikoj mjeri može biti zahvalan Ferrariju, koji je još jednom potpuno promašio strategiju, a Perez je bio tu da to sjajno iskoristi. Njegova pobjeda dovela ga je na samo 15 bodova zaostatka za Verstappenom, što ga čini itekako konkurentnim. I zato Christian Horner inzistira na tome da objasni kako i Perez ima dozvolu za osvajanje titule.

image
LOIC VENANCE Afp

"On je na ovom prvenstvu jednako tretiran kao i Max", rekao je Horner za Sky Sports. "Razlika između njih dvojice je 15 bodova. Nije to ništa. Dug je put do kraja prvenstva, možemo vidjeti da Ferrari ima vrlo brz bolid. Ovaj vikend su na stazi imali bolji auto od nas. Mislim da smo kroz sjajan timski rad, sjajan rad vozača, pronašli pobjedničku taktiku, te nam je ona ogledni primjer za nove utrke."

Potom se opet osvrnuo na Perezov nastup.

"Bio je sjajan cijeli vikend, bio je unutra. Njegov tempo u krugu u ekstremno teškim i mokrim uvjetima bio je vrlo jak. Momčad je radila odlično, što je omogućilo obojici naših vozača preteći Ferrarije, što je bilo fantastično. Perez radi sjajan posao. Pogledajte njegove dosadašnje nastupe. Vremenska razlika između njega i Maxa je puno bliža ove godine. Nije slučajno slavio u Monacu."

Kako je Perez s trećom pobjedom u karijeri postao najuspješniji meksički vozač u povijesti F1, nosio je kacigu u znak počasti svom pokojnom zemljaku, legendarnom Pedru Rodriguezu. Vidjet ćemo što će donijeti nastavak sezone. Horner naravno nije komentirao činjenicu da je u Barceloni Perez morao propustiti Verstappena. Da nije, već bi sada možda bio ispred njega u poretku. No, vidjet ćemo što će donijeti nastavak sezone.

image
LOIC VENANCE Afp

Linker
24. travanj 2024 19:22