Verstappen i Perez

 SCREENSHOT: TWITTER
NAKON DVOSTRUKOG SLAVLJA

VIDEO: Neugodna situacija i tenzije između aktualnog prvaka i momčadskog kolege kojem jedna odluka nije sjela

Nakon dvije ovosezonske utrke u Formuli 1 čini se da će borbu za naslov voditi Red Bullov dvojac
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2023. 14:17

Na Velikoj nagradi Saudijske Arabije slavio je Sergio Perez ispred momčadskog kolege Maxa Verstappena. Netrpeljivost između dvojca poznata je od ranije, a nakon same utrke došlo je do novog neugodnog trenutka. Naime, Perezu je doveo u pitanje momčadske direktive nakon što je Verstappenov posljednji krug bio najbrži na utrci, čime je ujedno zaradio i dodatni bod.

Perez je u utrku startao s pole positiona i završio prvi, dok se Verstappen s 15. mjesta protio na drugo. Tako su u prve dvije utrke nove sezone prva dva mjesta pripala vozačima Red Bulla.

Perez je usprkos pobjedi bio nezadovoljan činjenicom da je Verstappen došao do spomenutog ekstra boda u zadnjem krugu.

"Na kraju si odvezao najbrži krug?", pitao je Perez Verstappena nakon utrke, dok je Nizozemac lijeno odgovorio:

"U posljednjem krugu, da."

Uslijedilo je nekoliko sekundi neugodne tišine tijekom koje su obojica izbjegavali kontakt očima, nakon čega je Perez upitao:

"Nisu li ti iz momčadi rekli da držiš tempo?"

"Da, ali onda sam pitao koji je bio najbrži krug, a mislim da je bio samo desetinku brži od onoga kako smo vozili", odgovorio je aktualni svjetski prvak.

Verstappenu je upravo taj bod osvojen u posljednjem krugu utrke na stazi u Jeddahu donio vodeće mjesto u poretku vozača, dok je Perez ostao frustriran zbog momčadskih direktiva dobivenih iz boksa. Meksikanac je zatražio pregledavanje poruka koje su dobili obojica tijekom utrke jer se čini da bi se do kraja sezone mogla voditi tijesna bitka za naslov upravo između momčadskih kolega.

"Dva kruga prije kraja iz boksa su mi javili da držim određeni tempo. Rekli su mi da imam najbrži krug i da je ista komunikacija bila i s Maxom. Moramo ponovo pregledati različite informacije jer ja na kraju nisam mogao pritisnuti", zaključio je Perez.

Linker
25. travanj 2024 15:49