Filip Hrgovic celebrates beating Eric Molina (not pictured) after their WBC International Heavyweight Championship contest at the Diriyah Arena, Diriyah, Saudi Arabia.,Image: 486887323, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Nick Potts/PA Images/Profimedia

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
OKREĆE SE NOVOM IZAZOVU

Filip Hrgović objavio ime novog trenera i emotivno progovorio o tati: ‘Ne mogu još vjerovati da ga nema...‘

Najbolji hrvatski teškaški profesionalac u svijetu boksa, Filip Hrgović u nedjelju putuje za SAD
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. svibanj 2022. 16:29

Leti na početak priprema za očekivani dvoboj s kineskim teškašem Zhang Zhileijem. Riječ je o meču koji je jednom već bio odgođen, zbog smrtnog slučaja u Hrgovićevoj obitelji. Filip se sada u potpunosti okreće treningu, boksu

- Nisam još u punom treningu, ali bit ću u od ponedjeljka. Naime, u nedjjelju putujem iz Zagreba za SAD. Počinje moj trening kamp, čeka me desetak tjedana priprema, a meč očekujem negdje krajem srpnja -. veli Hrgović za Favbet.hr, malo prije polijetanja iz Zagreba.

No, iz Hrgovićevog stožera doznajemo i za veliku novost. Filip naime ima novog trenera, budući da je s prijašnjim, Kubancem Pedrom Diazom krajem prošle godine. Od tada je radio s Hasanom Yousefom koji je cijelo vrijeme bio, ali i ostaje u Hrgovićevom stožeru.

- Novi mi je trener Rony Shields. Amerikanac, poznati trener. Radio je s puno sjajnih i velikih boraca, trenira i jednog svjetskog prvaka, a već smo i odradili zajedničkih nekoliko treninga. Veselim se suradnji s njim.

Teksašanin Ronnie Shields (64) i sam je svojedobno bio profesionalni boksač, od 1980. do 1988., a dvaput se borio za naslov prvaka svijeta, no oba je meča izgubio. Inače, Ronnie Shields je 1980. zamalo izgubio život. Imao je naime zrakoplovnu kartu za let New York - Varšava, ali je propustio let. Taj se zrakoplov prilikom slijetanja u glavni poljski grad bio pokvario i srušio nedaleko od zračne luke, te je svih 87 osoba poginulo. Vratimo se ipak boksu. Hrgovićeva borba s Kinezom Zhileijem odgođena je za kraj srpnja, navodno.

image

Mike Tyson i Ronnie Shields

MIKE NELSON Afp

- Nije još potvrđen točan termin i u sastavu kojih bi spektakla to bilo. Postoji opcije da bude predborba za meč Usyk - Joshua. No, nije službeno. Bitno je da je isti suparnik, te da nisam izgubio status, odnosno to će i dalje biti borba za obveznog izazivača za svjetski pojas.

Riječ dvije o suparniku koji je 7. svibnja u Las Vegasu ušao u ring umjesto s hrvatskim boksačem, protiv Scotta Alexandera i slavio brzinskim nokautom.

- Zhang je to odradio odlično, spektakularno, nokautom u prvoj rundi. Bilo je za očekivati da će tako biti. za njega odlično.

Filip Hrgović je pokoje slovo posvetio nedavno preminulom ocu Petru.

- Bilo je teško jasno, da. Još uvijek je tako. To su neke neželjene situacije u životu. Tata se dugo borio s tom bolesti. Ne mogu još vjerovati da ga nema. Nikad se nisam osjećao u životu tako loše i tužno. Trebalo mi je neko vrijeme za doći k sebi. No, sada želim sve pretvoriti u veći motiv, a sljedeći ću meč posvetiti ocu - za Favbet je prije leta za SAD izjavio Filip Hrgović.

Linker
18. travanj 2024 17:53