David Ramos/Getty Images
NAKON 14 I POL GODINA

DVOSTRUKA OSVAJAČICA MALOG KRISTALNOG GLOBUSA ZAVRŠILA KARIJERU Kćerki legendarnog para koronavirus pokvario oproštaj

Piše: HinaObjavljeno: 25. ožujak 2020. 16:33

Osvajačica dva Mala kristalna globusa u superveleslalomu, 30-godišnja skijašica iz Lithenštajna Tina Weirather u srijedu je objavila da je završila natjecateljsku karijeru, 14 i pol godina nakon prvog nastupa u Svjetskom kupu, 2005. na otvaranju sezone u austrijskom Soldenu.

Kćerka skijaških legendi Hanni Wenzel i Austrijanca Hartija Weirathera željela se oprostiti sa završetkom ove sezone na finalu Svjetskog kupa u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. No, natjecateljski oproštaj dogodio se 29. veljače u talijanskom La Thuileu, gdje je osvojila 14. mjesto u superveleslalomu. Bila je to njezina 222. utrka u Svjetskom kupu, u kojem je ostvarila devet pobjeda i ukupno 41 put stajala na pobjedničkom postolju.

Tina Weirather je svoje najveće uspjehe ostvarila u superveleslalomu. Od devet pobjeda u Svjetskom kupu sedam ih je bilo u toj disciplini, a po jednom je slavila u supustu i veleslalomu. Posljednju pobjedu ostvarila je u supervelslalomu 2018. u švicarskoj Crans Montani, a na pobjedničkom postolju je zadnji put stajala 2019. u talijanskoj Corini d'Ampezzo, kad je osvojila drugo mjesto u superveleslalomu.

"Sve ima svoj kraj pa tako i moja skijaška karijera. Neizmjerno sam uživala natječući se, zato sam zahvalna skijanju. Za sve ono što sam danas, zaslužno je skijanje", izjavila je osvajačica brončanog odličja na Olimpijskim igrama 2018. te svjetska doprvakinja iz 2017. u superveleslalomu.

Linker
19. travanj 2024 05:39