Ferrari driver Fernando Alonso of Spain steers his car during Brazil's Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday Nov. 7, 2010. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP
OSTAJE NAJPLAĆENIJI

Ferrari se osigurao: Alonsu 100 milijuna eura za pet godina, produljio i Massa

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 21. svibanj 2011. 13:07

Ovog je tjedna Fernando Alonso (29), španjolski pilot u Formuli 1, produljio ugovor s Ferrarijem do kraja 2016. godine. Vozit će i dalje za 20 milijuna eura godišnje plaće.

- Imam aposlutno povjerenje u svakog čovjeka zaposlenog u Ferrariju. Logično mi je bilo dugoročno se vezati uz momčad kakva je Ferrari - rekao je Asturijac iz Ovieda.

Petogodišnji ugovor, koji će početi teći nakon ove sezone, Španjolac je produljio pod dosadašnjim uvjetima. Poznato je da je već izvjesno vrijeme najplaćeniji vozač u Formuli 1. Iza njega ove sezone nalazi se Michael Schumacher s 12, te Sebastian Vettel s 11 milijuna eura godišnje plaće.

Dvostruki svjetski prvak u Benettonu iz 2005. i 2006. godine, koji je tim trijumfima u mirovinu poslao Michaela Schumachera, odrađuje drugu sezonu ugovora s Ferrarijem.

Iz talijanske je momčadi u petak također potvrđena informacija da je ugovor produljio drugo vozač momčadi Felipe Massa (30). Brazilca su Talijani ugovorno vezali i za sljedeću godinu.

Linker
25. travanj 2024 08:49