Foto: Ranko Suvar / CROPIX
BOGATIJE ZA GLEDATELJE

'HRVATSKA ĆE OPET JAKO PROFITIRATI' Sve je spremno za četvrto izdanje spektakularne utrke koju će vidjeti cijeli svijet - Tour of Croatia

VLADIMIR MIHOLJEVIĆ Direktor utrke 24 sata uoči početka četvrtog izdanja, koje u utorak kreće iz Osijek, kaže da je sve spremno i to na većoj razini nego prethodne tri godine
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. travanj 2018. 16:09

Tijekom nedjelje, a svakako u ponedjeljak, uz Dravu, u hotelu Osijek, sve će biti u strci. Dolaze momčadi, parkiralište je puno neobičnih automobila, autobusa World Tour momčadi, svako malo netko na biciklu krene istraživati osječke ulice. Sve se zagrijava. A od utorka kreće četvrti Tour of Croatia. Vladimir Miholjević, direktor utrke, naravno, u velikoj je gužvi.

- Kako ide? Onako kako bi trebalo ići, na hrvatski način - šali se Miholjević, znajući i sam da je organizacija ove utrke debelo iznad posvemašnje improvizacija kojoj smo i te kako skloni.

Uglavnom, dotjeruju se posljednji detalji.

- Sve je spremno i to na najboljoj mogućoj razini, na većoj nego je to u bilo u tri dosadašnja Toura. Veliki tim ljudi sve prati, zadaci su podijeljeni, transferi prema Osijeku se ubrzano rade. Imamo velike novosti i što se tiče događanja na lokaciji starta i cilja. Pa je i to veliki napredak u odnosu na ranija izdanja. Stiglo je i nekoliko vozila koja do sada nisu viđena na sportskim događajima u nas. Uglavnom, bit će tu i bogatiji program za sve gledatelje...

Vladimir Miholjević (desno)
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Vladimir Miholjević (desno)

Sve se radi na tome da utrka postane što prepoznatljivija.

- Imat ćemo utrku za djecu između devet i 11 godina u recikliranju. Taj će događaj pratiti posebni moderatori, bit će tu uključeni i profesori kineziologije, spremili smo i nagrade za klince. U ovaj program čvrsto vjerujemo, a već od iduće godine imat ćemo i prave utrke za klince, koji će voziti 350 do 500 m na pravoj stazi, proći ispod ciljnog luka...

A kakva ćemo to posebna vozila vidjeti?

- Imamo ciljne kamione. Jedan je opremljen komentatorskim mjestima, mjestima za sudački žiri. Tu je i VIP kamion sa salonom za partnere i goste, a ove smo sezone u dogovoru s lokalnim zajednicama pa će nam svakom startu i cilju gosti biti neki od najvećih sportaša tog grada. Uglavnom, sve što radimo, radimo u cilju približavanja ove utrke svima.

Ima li konkretnijih informacija oko startnih lista?

- Već od iduće sezone, kad se postojati konkretna partnerstva osam mjeseci uoči utrke, bit će sve jednostavnije. Prvo je ime ove utrke Gianluca Brambilla iz Treka, a nadamo se da odličnom plasmanu našeg Radoslava Rogine, koji ima bogati kurikulum sjajnih rezultata na ovakvim utrkama tijekom svoje duge karijere. Dolaze nam kvalitetne momčadi, osim tri World Tour momčadi (Astana, Trek i Bahrain Merida), bit će tu kvalitetni španjolski Caja Rural, pa nizozemski Roompot, CCC dolazi u najjačem sastavu, istom onom koji će biti na Giru. Želio bih istaknuti Israel Cycling Academy, momčad koja pokazuje veliki napredak, a sve je povezano s Izraelom, koji je ove sezone, za dva tjedna, startna destinacija Gira.

Na tom će Giru, za dva tjedna, Miholjević biti sportski direktor svoje Bahrain Meride, ali na Touru je samo - direktor utrke.

- Raduje me zanimanje medija, već sada znamo da ćemo prebaciti 2017. godinu jer lani smo plasirali sliku s Toura u 180 zemalja svijeta, a ove sezone će ih biti 187 u kojima će se moći vidjeti kadrovi utrke, ali i cijele Hrvatske. Povećan je i broj broadcastera ove godine, lani su nas pratile četiri svjetske agencije, sada će ih biti pet, stižu nam i tri vodeća biciklistička fotoreportera, čije će fotografije biti distribuirane kroz cijeli svijet. Nema dvojbe, Hrvatska će od ovoga opet jako profitirati.

I vidimo se u Osijeku. Na startu u utorak, pa sve do cilja na Markovu trgu u nedjelju, preko Koprivnice, Karlovca, Trogira, Makarske, Zadra, Crikvenice, Rapca, Rijeke, Učke, Samobora. Veliki biciklistički tjedan u Hrvata. Četvrti put.

​Opet bolje nego prethodne godine, jer to je već, praktički, postala obveza.

Linker
25. travanj 2024 13:07