Split, 240710.Splitski gradonacelnik Zeljko Kerum danas je u vili Dalmacija primio predsjednika Medjunarodne automobilske federacije Jean Todtha i glumicu Michelle Yeoh ambasadoricu projekta Ucinimo prometnice sigurnijima. Na fotografiji Jean Todth, Michelle Yeoh i Zeljko Kerum.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX
ISKORISTIO PRILIKU

Kerum od Jeana Todta 'žicao' utrku Formule 1 u Splitu

'Splitu trebaju dvije velike manifestacije. Pa eto, ako možete digdi nas priporučite. Najbolje bi bilo u proljeće ili jesen, ljeti smo ionako puni'
Piše: ArhivaObjavljeno: 24. srpanj 2010. 20:59

ZAGREB - Gradonačelnik Splita Željko Kerum, primio je šefa Svjetske automobilističke federacije (FIA) Jeana Todta u sklopu akcije 'Učinimo ceste sigurnijima'. Prilikom tog susreta zatražio je od njega da Split uvrsti u kalendar Formule 1!

Nije se libio prvi čovjek Splita lobirati za tako veliku stvar, kojom bi profitirala i Hrvatska. Argumente za takvu molbu pronašao je u prirodnim ljepotama 'Dioklecijanova grada'. Dodao je i da ako ne može F1 neka se organiziraju neke druge manifestacije.

- Imamo što nitko nema, ali da bi postao europska destinacija Splitu trebaju dvije velike manifestacije. Pa eto, ako možete digdi nas priporučite. Najbolje bi bilo u proljeće ili jesen, ljeti smo ionako puni - rekao je, prema pisanju 24 sata, gostima gradonačelnik.

Prvi čovjek prestižne organizacije spremno je diplomatski odgovorio Kerumu.

- Prvo Hrvatska Vlada mora uputiti prijedlog u sjedište Formule 1. Osobno bih to volio, Hrvatska je prekrasna zemlja, to bi puno značilo i za vaš turizam, poručio je Todt.

Naravno, okupljenima se učinilo kako gradonačelnik 'moljaka', a dojam nije popravilo niti što se Kerum pravdao kako nije želio da to ispadne baš tako. A da bi skrenuo s te teme pozvao je Todta na svoju jahtu i propisno ga ugostio.

Linker
24. travanj 2024 03:35