STIAN LYSBERG SOLUM AFP
NAPOKON JE STIGAO

KILDE NAKON 50 DANA DOČEKAO VELIKI GLOBUS 'Bilo je ovo dugo čekanje, ali isplatilo se. Meni je to oduvijek bio najveći cilj'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. svibanj 2020. 21:15

Pedeset dana nakon što je proglašen pobjednikom Svjetskog kupa, norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde (27) napokon je dobio svoj Veliki globus. U Kranjskoj Gori su se, podsjetimo, trebale održati posljednje dvije utrke Svjetskog kupa, ali su zbog širenja koronavirusa otkazane. Kilde je kao vodeći skijaš u ukupnom poretku proglašen osvajačem Velikog globusa, ali je najveću nagradu u svojoj karijeri morao čekati sve do četvrtka jer je zapela negdje u Slovenskoj pošti.

- Bilo je ovo dugo čekanje, ali isplatilo se. Ovo je za mene velika stvar. Ako pitate deset skijaša, sedam će vam odgovoriti da je osvajanje Velikog globusa najveći uspjeh u našem sportu. I meni je to oduvijek bio najveći cilj - rekao je Kilde norveškim medijima.

- S jedne strane, pritisak će sada biti veći jer sam osvajač Velikog globusa. Ali, s druge strane, skinuo sam veliki teret s leđa. Radujem se novim izazovima - dodao je Norvežanin.

Linker
20. travanj 2024 07:17