Ranko Šuvar/Cropix
EP TAEKWONDO

Marina Sumić srebrna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2012. 23:55

U finalu kategorije do 62 kilograma stao je put 21-godišnje hrvatske reprezentativke Marine Sumić na Europskom prvenstvu koje je danas (četvrtak) počelo u Manchesteru.

Aktualna svjetska doprvakinja i prva nositeljica pobjeđivala je u četvrtak redom Ukrajinku Jakovljevu (12-5) u drugom kolu, Talijanku Cristianu Rizzelli (9-7) u četvrtfinalu, Ruskinju Češuinu (9-2) u polufinalu te je u borbi za zlato poklekla od Francuskinje Merlene Harnois.

Za 21-godišnju Zagrepčanku ovo je šesta medalja na velikim natjecanjima, te druga seniorska nakon također srebra na Svjetskom prvenstvu.

- Sretna sam jer sam ove sezone imala dosta ozljeda pa sam jedva spojila tri turnira. Bez ozbira na to, Savez i izbornik su u mene imali povjerenja i poveli me na prvenstvo za što im zahvaljujem. Sada imam cijelu kolekciju tih medalja, još mi fali samo olimpijska. To ćemo u Riju, sada neka sestre Zaninović prvo osvoje zlato - izjavila je Marina.

U petak, drugog dana EP-a, hrvatske boje brane Lucija Zaninović (49 kg), Stipe Jarloni (58), Nikola Bojo (87 kg) i Ivana Žagar (preko 73 kg).

Linker
19. travanj 2024 03:41