sharedog.com
POGLEDAJTE VIDEO

Mirko bio nadomak pobjede, a onda 'popio' koljeno u glavu i samo se srušio!

Problemi s okom, leđima i ozljedom bicepsa, kao i činjenica da je prekasno saznao za meč, ostavili su tragove na Cro Copu i poraz zapravo i nije toliko iznenađenje
Piše: Vanja DeželićObjavljeno: 26. rujan 2010. 09:25

ZAGREB - Mirko Filipović je nakon borbe s Patom Barryjem, i oproštajem od svijeta slobodne borbe, ponovno zakoračio u kavez, ali nije iz njega ovoga puta izišao kao pobjednik. Bolji je na UFC 119 u Indianapolisu, nakon nokauta u trećoj rundi, bio mlađi, teži i očito spremniji Frank Mir, nekad UFC prvak!

VIDEO: Ovdje pogledajte cijeli meč Mirka Filipovića i Franka Mira

- Moja je taktika bila jasna, srušiti Mirka na tlo. Ali dobro se branio i nisam uspio u svom planu. Zato mi je posebno drago što sam borbu uspio završiti na ovaj način - rekao je Mir, očito pomalo iznenađen što je borba trajala duže od onoga što je očekivao.

Problemi s okom, leđima i ozljedom bicepsa, kao i činjenica da je prekasno saznao za meč, ostavili su tragove na Cro Copu i poraz zapravo i nije toliko iznenađenje. Jest razočaranje to što je Mirko izgubio dvoboj u trenutku kad se prvi put odvažio napasti, ali poraz iznenađenje nije!

Od samog je početka Mirova taktika bila jasna. Srušiti Mirka Filipovića na tlo, te na taj način riješiti pitanje pobjednika. Ali naš borac sjajno je odgovarao na svaki pokušaj napada, ali pritom nažalost nije i sam kontrirao. Tako je prvu rundu obilježio tek udarac koji je Mir primio u genitalije... I ništa više. Publika je na nedostatak uzbuđenja odgovorila zviždanjem, a sudac razdvajanjem klinča.

Sljedeća je runda pružila istu sliku, ali bez udaraca u genitalije ili ikakvih udaraca koji bi se mogli upamtiti. Mirko je vješto izbjegavao rušenje na tlo, izbjegavao je udarce, a pritom je sjajno neutralizirao sve trikove koje je pokušavao Mir u klinču. Upravo zato je sudac i drugi put razdvojio borce u klinču, publika je zviždanjem tražila više, a Mir je polako paničario. Sve što je pokušao nije mu uspjelo.

Nakon prve runde u korist Mira, druge u korist nikoga, bilo je očito kako će sve odlučivati posljednja, treća runda od pet minuta. Cro Cop je u bio mnogo pokretniji, tražio je borbu i bodove. Kako je vrijeme odmicalo na lice Franka Mira 'sjedalo' je sve više udaraca. Američki je borac očito gubio posljednju rundu na bodove. Ali onda je stigla posljednja runda. Mirko je odlučio napasti žešće nego ijednom u meču, pokušao je lijevim krošeom pogoditi bradu protivnika, ali je pritom 'sjeo' na njegovo koljeno. I to je bilo to, u djeliću sekunde se našao nepomičan na tlu... Frank Mir je pobijedio.

Šteta, u svakom slučaju, jer odlučio je trenutak dekoncentracije. Teško da bi Mir odnio pobjedu na bodove. Ovako ju je odnio na za njega mnogo draži način, rušenjem. Time će svakako zaraditi i koji dolar više jer od svih pet večerašnjih borbi samo ova nije trebala odluku sudaca.

Mirko može žaliti zbog četvrtog poraza, ali i biti ponosan što je nekadašnjeg prvaka učinio nemoćnim punih 14 minuta meča.

Linker
25. travanj 2024 08:06