Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
ZAVRŠNA OCJENA EURA

'NITI JEDNU UTAKMICU NISU ODLUČILI SUCI! Evo kako su iz srca Europe odgovorili Lini Červaru i svim kritičarima brojnih dubioza na Europskom prvenstvu

ZAVRŠNE OCJENE EURA 2020 Predsjednik Europske rukometne federacije Michael Wiederer indirektno odgovorio našem izborniku Lini Červaru
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. veljača 2020. 13:23

Politički kako i dolikuje, s mjerom, na Euro se osvrnuo i predsjednik EHF Michael Wiederer. Biravši riječi ishvalio je mnoge, posebno organizatore, ali i poslao nekoliko indirektnih poruka, među njima i našem izborniku Lini Červaru koji je bio nezadovoljan suđenjem u finalu Hrvatske i Španjolske.

Počet ćemo o toga. Evo što Wiederer poručuje na tu temu:

- S porastom broja utakmica povećan je broj sudačkih parova, a dobrim se pokazao i način njihovog izbora. Niti na jedan rezultat nisu utjecale odluke sudaca. Priroda našeg sporta govori o velikom broju odluka donesenih u kratkom vremenu. To je puno i nije lako. Pomoć u tehnološkoj podršci koja je na raspolaganju sucima, također se pokazala izuzetno vrijednom i nastavit ćemo ocjenjivati ​​i poboljšavati te stvari.

Odlična reklama

I to je o suđenju bilo sve. Drugo pitanje su bile 24 selekcije prvi puta na velikom natjecanju.

- Euro je bio ogroman uspjeh, koncept s 24 reprezentacije pokazao se ispravnim. Na sportskoj razini Euro je bio odlična reklama za rukomet najviše razine. Bili smo svjesni, naravno, problema s reprezentacijama koje su morale putovati, ali raspored je omogućio dodatne dane putovanja kako bi se momčadima olakšao dolazak. Bila je to logistički složena i skupa situacija i bilo je presudno uravnotežiti vrijeme, troškove i logistiku, kako bi se ovo funkcioniralo.

Ovo je na neki način bio probni Euro, prvi sa 24 selekcije.

- Ne možete organizirati veliki događaj bez učenja za budućnost. Slijedi nam cjelovita analiza s tehničke i organizacijske razine kako bismo se mogli pripremiti za sljedeći Euro. Te 2022. godine, na sljedećem Euru u Mađarskoj i Slovačkoj, raspored će se pažljivo urediti uzimajući u obzir kako su zemlje susjedi, kao i povratne informacije koje smo dobili od reprezentacija. No, opet ću reći - bio je to veliki korak naprijed za brojne nacije. Mnoge su države vidjele svoju priliku kako bi sudjelovale i ojačale svoje ambicije i ulaganja, a to je sluh za budućnost rukometa.

Rukomet na stadionu

Rukomet ne spada na stadion, ali predsjednik je to sa stilom obranio.

- Prije sam puno puta vidio rukometne mečeve u nogometnim arenama, ali ovo je bio prvi koji se pokazao savršenim za rukomet kako po atmosferi tako i iz tehničke perspektive. Bilo je izvrsno.

Reklo bi se, očekivano, politički korektno. Predsjednički.

Linker
19. travanj 2024 12:07