Josipa Marković i suigračice  vjeruju u novu pobjedu

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UZVRAT U FINSKOJ

Mladostašice u domovini Djeda Božićnjaka traže nastavak europskog puta

Hrvatske prvakinje, nakon prošlotjedne pobjede 3:0 u Zagrebu, danas igraju protiv finske Kangasale za prolaz u osminu finala Kupa CEV
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. prosinac 2022. 12:58

Nakon što su zaključile godinu što se tiče domaćih natjecanja, odbojkašice Mladosti prije isteka 2022. čeka danas (17.30) još jedan, europski ispit.

Na uzvratni susret šesnaestine finala Kupa CEV u finsku Kangasalu otputovale su zagrebačke odbojkašice s pobjedom od 3:0 u prvoj utakmici, odigranoj prošlog tjedna u Zagrebu, i sada im treba najmanje bod unutar pet setova ili pobjeda u zlatnom setu, kako bi prošle među 16 ekipa.

- Ne razmišljamo uopće o toj opciji - kaže trener Mladosti, Miodrag Stojaković, po slijetanju u Tampere, i nastavlja:

- Naša je želja još jedna pobjeda protiv finske ekipe i ne zanimaju nas nikakve druge kalkulacije. Mislimo da smo kvalitetniji sastav od njih, pokazali smo to i u prvom susretu, no to nikako ne znači da ćemo se opustiti i olako shvatiti ovaj uzvrat.

Uostalom, sigurno su mladostašice i naučile nešto iz recentne povijesti i dvoboja protiv slovenskog Calcita. I tada su, u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu prvakinja, igračice iz Doma odbojke jednakom lakoćom nadigrale suparnice u prvoj utakmici u Zagrebu, a onda neshvatljivo potonule u uzvratu te ispale. Doduše, tu treba uzeti u obzir i činjenicu da 3:0 protiv Calcita nije isto kao i 3:0 protiv Kangasale, s obzirom na ipak kvalitativnu razliku između tih dviju ekipa. K tome, slovenska je ekipa u Zagrebu odigrala daleko ispod svog prosjeka, pa u uzvratu bila u puno boljem izdanju, a ostaje za vidjeti mogu li Finkinje pokazati nešto više od skromne igre koju su demonstrirale u dvorani uz Savu.

K tome, Mladost je u Finsku otputovala u kompletnom sastavu, odnosno s Aidom Mehić, koja je propustila prošlotjedni dvoboj.

- U dobroj smo formi, nakon Kangasale pobijedili smo i s 3:0 u domaćoj Superligi vrlo jaki Dinamo, zadržali prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva, bez poraza, te puni samopouzdanja očekujemo ovaj dvoboj - dodao je Stojaković.

Pobjeda, odnosno prolaz u domovini Djeda Božićnjaka bio bi mladostašicama prikladan i lijep dar za Božić jer bi to značilo da će dočekati Novu godinu, odnosno “prezimiti” u Europi.

Podsjetimo, prošle su sezone mladostašice stigle sve do polufinala Kupa CEV, drugog po jakosti europskog klupskog natjecanja, i makar imperativ za ponavljanje takvog dosega ne postoji, svakako bi bilo lijepo makar se približiti sličnom pothvatu.

Inače, u slučaju prolaza, Mladost će u osmini finala igrati s pobjednikom para talijanske ekipe Scandicci i turskog Galatasaraya. U prvom je susretu u Istanbulu Scandicci slavio 3:1 pa je izvjesno da će vrlo jaka talijanska ekipa biti taj sljedeći suparnik Mladosti...

Linker
23. travanj 2024 13:16