TOM PENNINGTON
NASTAVAK SEZONE

Amerikanac Daniel Berger pobjednik prvog golf turnira organiziranog nakon početka pandemije

‘Iako nismo imali gledatelje oko sebe, atmosfera je bila fenomenalna‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2020. 12:26

Američki golfer Daniel Berger pobijedio je na prvom američkom profesionalnom turniru PGA Charles Schwab Challenge koji je organiziran u Teksasu u SAD-u nakon početka pandemije koronavirusa.

Na ovom golf turniru prisustvovala je većina najboljih igrača osim Tigera Woodsa, a pobjedu je odnio 27-godišnji Berger.

Prvi turnir, nakon pauze dulje od tri mjeseca, održan je bez gledatelja i uz stroga higijenska pravila. Igrači i cijelo osoblje koje je bilo na terenu i izvan terena morali su proći liječnički pregled i testiranje na koronavirus.

Do pobjede, treće u karijeri na jednom od najjačih turnira na svijetu, Berger je odnio u doigravanju svladavši sunarodnjaka Collina Morikawa. Prije ovog turnira Berger je slavio na St. Jude Classics 2016. i 2017. godine.

Britanac Justin Rose i Aeérikanci Xander Schauffele, Jason Kokrak i Bryson DeChambeau su podijelili treće mjesto.

"Iako nismo imali gledatelje oko sebe, atmosfera je bila fenomenalna. Svi smo bili svjesni da nas milijuni ljudi gledaju na TV ekranima pa smo se pokušali ponašati kao da su na terenu i ohrabruju nas", rekao je Berger, koji je zahvaljujući ovoj pobjedi skočio sa 107. na 31. mjesto na ljestvici.

PGA serija nastavit će se ovog tjedna u Južnoj Karolini, a PGA prvenstvo zakazano za svibanj, odgođeno je za početak kolovoza u San Franciscu.

Linker
24. travanj 2024 06:48