ALAIN JOCARD Afp
MUKOTRPAN PUT

Četverostruki pobjednik Tour de Francea vraća se nakon dvogodišnjeg izbivanja: ‘Jedva čekam‘

Chris Froome vraća se na najpoznatiju biciklističku utrku svijeta
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2021. 18:45

Četverostruki pobjednik Tour de Francea nakon dvije godine izbivanja zbog ozljeda vraća se na najpoznatiju svjetsku utrku, objavili su u utorak iz njegove momčadi Israel Start-Up Nation.

"Nakon dvije godine izbivanja s Tour de Francea jedva čekam povratak", izjavio je 36-godišnji Britanac u službenom priopćenju.

"Put je bio mukotrpan od mog pada na Criterium de Dauphineu 2019., a ovo mi je bio najveći motiv", dodao je Froome koji je Tour de France prvi put osvojio 2013. te triput zaredom od 2015. do 2017.

Uz trijumfe na najvećoj biciklističkoj utrci, Froome u svojoj riznici ima i naslove pobjednika na preostale dvije Grand Tour utrke, talijanskom Giru (2018.) i španjolskoj Vuelti (2011. i 2017.) te je samo jedan od sedmorice biciklista koji su pobjeđivali na tri najprestižnija biciklistička natjecanja.

Nakon pada na Criterium de Dauphineu prije dvije godine u kojem je doživio nekoliko prijeloma i proveo više tjedana na bolničkom liječenju, Froome više nije uspio dostići razinu forme u kakvoj je bio prije nesretnog događaja koji ga je zadesio dok je još nastupao za britansku momčad Ineos.

Britanac neće biti prva zvijezda svoje nove momčadi, koju će kao kapetan na Touru predvoditi Kanađanin Michael Woods.

"Kao četverostruki pobjednik, Froome ima iskustvo koje ne možete podcijeniti. Bit će iznimno koristan za momčad", izjavio je sportski direktor Rik Verbrugghe.

Najveća svjetska biciklistička utrka startat će 26. lipnja iz Bresta, a završit će 18. lipnja u Parizu.

Linker
16. travanj 2024 21:09