SVJEDOČANSTVO

"Pala sam na zemlju i nisam mogla ustati koliko se sve treslo. Moj pas se istrgnuo..."

Žena iz Siska Prijateljima životinja opisala je kako su izgledali trenuci potresa, koji ju je zatekao u šetnji
 Michael Foley/Alamy/Alamy/Profimedia

Prijatelji života prenijeli su svjedočanstvo jedne gospođe iz Siska, koju je potres zatekao vani, u šetnji s njeniom psom. Ono što im je ona napisala prenosimo i cijelosti.

- Za razliku od prvog potresa koji je bio slabiji i čuo se kao neka grmljavina, ovaj je bio bez ikakve najave i zvuka, samo bam, Bila sam vani sa psima u šetnji, i kada je zatreslo, pala sam na zemlju i nisam mogla ustati koliko se sve treslo. Moj pas se istrgnuo, počeo sumanuto trčati prema cesti. Nisam mogla za njim, a od buke koja je nastala nisam ga niti mogla dozvati -napisala je žena.

- Pokraj mene zapomagala je neka starija žena, u pozadini sam čula nekog čovjeka iz obližnje kuće kako viče da su ga vrata prikliještila i da ne može van. Srećom, uspjela sam se sabrati i doći do psa te ga zaustaviti prije nego što je podletio pod auto. Potom sam jurnula pomoći uspaničenoj gospođi i zaglavljenom čovjeku da izađe iz kuće. Telefonske veze bile su prekinute i trebalo je vremena da nakon svega uspijem se čuti sa svojima koji su srećom svi bili dobro - istaknula je.

- Velik je problem što su mnoge životinje izgubljene, lutaju, neke ljudi traže… Njihovi skrbnici su izbezumljeni. Mnogima je čak važnije da nađu svoje pse i mačke od toga koliko im je stradala kuća jer im te životinje predstavljaju utjehu i osjećaj doma. Sve to me je užasno pogodilo. Svaki put kada sada pukne petarda prestravim se i prvo pomislim da je opet potres. Živci su mi skroz načeti. Ma i inače nikada nisam mogla shvatiti kakvo je veselje u pucanju petardi, ali sada je to potpuno neprimjereno i ružno - zaključila je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:51