Kolinda Grabar Kitarović
 AFP
Glasovanje samo formalnost

Kolinda Grabar Kitarović danas postaje članica Međunarodnog olimpijskog odbora

Planirano je da Sesija potraje četiri sata i za očekivati je da će glasovanje biti oko 15.30 sati
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. srpanj 2020. 08:38

Danas u podne počinje Skupština odnosno kako se to u olimpijskom pokretu naziva, Sesija Međunarodnog olimpijskog odbora. Za nas u Hrvatskoj zanimljiva stoga što će se na njoj birati i novi članovi/članice Međunarodnog olimpijskog odbora, a kako je od ranije znano, jedna od kandidatkinja je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske.

Sesija MOO će se održati video-vezom, što je već postalo uobičajeno u svijetu zadnjih mjeseci iz jako dobro znanih razloga. Na dnevnom redu je imenovanje odnosno glasovanje o novim članovima pred sam kraj. Budući da je planirano da Sesija potraje četiri sata, za očekivati je da će glasovanje biti oko 15.30 sati.

Naime, zadnje su točke dnevnog reda izbor novih dvoje dopredsjednika MOO, kao i novih članova Izvršnog odbora, te članova Međunarodnog olimpijskog odbora. Budući da je 10. lipnja, nakon sjednice Izvršnog odbora MOO-a sam predsjednik Thomas Bach naveo imena ukupno petero kandidata, od kojih su tri žene, a među njima i Kolinda Grabar Kitarović, glasovanje se načelno smatra pukom formalnošću.

Naime, Thomas Bach je predložio svoje osobne kandidate, prihvatio ih je Izvršni odbor, te je teško vjerovati (a nema ni nekog razloga) da ih Sesija MOO-a neće sve prihvatiti za nove članove.

Linker
16. travanj 2024 02:17