ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
PROŽIVLJAVA TRAUMU

Ostvario transfer života, a sada mu se sprema pakao! Zvijezda ima samo dvije opcije - zatvor ili rat u Ukrajini

Za 25-godišnjeg vratara situacija je tim gora jer je njegov matični klub CSKA Moskva klub ruskog Ministarstva obrane
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. srpanj 2022. 06:08

Golman hokejaške reprezentacije Rusije Ivan Fedotov (25) posljednjih dana proživljava veliku traumu. Početkom svibnja on je potpisao ugovor s NHL momčadi Philadelphia Flyersima, ali po svemu se čini da neće tako brzo tamo zaigrati.

Naime, Fedotov je dobio poziv za vojsku, odnosno da se mora javiti u Severodvinsk na odsluženje vojnog roka. Što mu se očito nije dopalo. Ruski mediji navode da je Fedotov 1. srpnja zadržan u vojnom zatvoru u Sankt Peterburgu po nalogu vojnog tužilaštva, a sljedećeg dana je objavljeno da bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvora zbog izbjegavanja vojnog roka.

Odvjetnik Fedotova, Aleksej Ponomarjov, izjavio je da je Fedotov odveden u kancelariju za regrutaciju, a zatim u vojnu bolnicu, jer se požalio da mu nije dobro. Inače, prema slovu zakona svaki Rus mora provesti godinu dana u vojsci, što je Fedotov navodno želio izbjeći. Za 25-godišnjeg vratara situacija je tim gora jer je njegov matični klub CSKA Moskva klub ruskog Ministarstva obrane.

Sada je, navoditi se, kad je budućnost mladog golmana u pitanju, u igri više scenarija, uključujući dvije godine zatvora ili odlazak u vojsku te potom odlazak u Ukrajinu.

"Upoznati smo s novostima, ispitujemo situaciju. Trenutačno nećemo dalje ništa komentirati", rekao je Chuck Fletcher, generalni direktor Philadelphije.

The Athletic pak tvrdi da će Putinov režim pokušati spriječiti i ostale ruske NHL igrače da napuste Rusiju. Ivan Provorov, koji također igra za Flyerse, uopće se nije želio vratiti u Rusiju, jer se očito boji.

Brian MacLellan, generalni menadžer Washington Capitalsa, planira imati razgovor na tu temu s Alexom Ovečkinom, Evgenijem Kuznjecovom i ostalim njegovim ruskim igračima. Zapravo, jedan istaknuti agent koji zastupa niz ruskih igrača sugerirao je svojim klijentima da se ne vraćaju kući.

No, dečki tamo imaju obitelji i većina se planira vratiti. Pa kako bude.Većina je stava da Putin ne bi išao tako daleko da im zabrani igranje u SAD-u i Kanadi.

U prošloj je sezoni u NHL ligi igralo 57 igrača iz Rusije. NHL nije razmatrao zabranu igranja ruskim igračima, te sve momčadi mogu na draftu koji je na rasporedu sljedeći tjedan normalno birati i nove ruske igrače.

Linker
19. travanj 2024 08:13