DENIS JERKOVIC/CROPIX
TRADICIONALNO NATJECANJE

Posada Zagreba prva prošla kroz cilj na Maratonu lađa, suci odlučili da moraju podijeliti prvo mjesto!

Piše: J. VukojevićObjavljeno: 08. kolovoz 2020. 20:01

Momčad iz Zagreba i Stabline podijelile su prvo mjesto na 23. izdanju maraton lađa na Neretvi. Kapetanima momčadi Ivanu Obadu i Antoniju Mihaljeviću veliki pobjednički štiti Kneza Domagoja predao je predsjednik RH Zoran Milanović, visoki pokrovitelj ovog natjecanja.

Već se jedanput dogodila ista situacija na maratonu, i to 2003. kada su pobjednicima proglašeni lađari Komina i Rogotina. Inače, Zagreb je nakon velike borbe prvi prošao ciljem u vremenu 2 sata i 5 minuta, novi rekord, a Stablina je kasnila desetak sekundi. Međutim, na cilju je sudački konzilij nakon vijećanja donio kopromisno rješenje i podijelio prvu nagradu.

Razlog je, kažu, situacija s 20. kilometra staze, na Čeveljuši, u uskom grlu maratona, suci su propustili Zagreb kao prve, a Stablinu kao druge. A jesu li trebali drugačije, to oni najbolje znaju. U svakom slučaju ne baš impresivan kraj maratona.

Bronca je otišla u ruke lađara Sveti Ilija Metković, nakon iscrpljujuće borbe s gradskim suparnicima s Crnog puta. Zagrebu je ovo prvo zlato, Stablini treće, a Svetom Iliji je ovo prvo odličje na maratonu. Trofej fair-play Ivan Šprlje zaslužili su lađari Argo Bjelovara.

Linker
14. travanj 2024 11:08