Alex Pullin
 SCREENSHOT/Instagram
Bile su mu tek 32

Prava tragedija: Prilikom podvodnog ribolova utopio se bivši dvostruki svjetski prvak

Na dnu oceana ga je pronašao jedan drugi ronilac, koji je pozvao pomoć, ali je bilo prekasno...
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 08. srpanj 2020. 10:53

Dvostruki svjetski prvak u cross bordanju (snowboard cross), Australac Alex Pullin (32), utopio se prilikom podvodnog ribolova na umjetnom grebenu Palm Beach u Queenslandu.

Prema policijskom nalazu države Queensland, Alex je u srijedu ujutro ronio na umjetnom grebenu Palm Beachu, na čuvenoj "zlatnoj obali" (Gold Coast), kada je očito izgubio svijest. Na dnu oceana ga je pronašao jedan drugi ronilac, koji je pozvao pomoć. Spasilačka služba je Alexovo tijelo izvukla na obalu, pokušali su ga oživiti, ali je očito bilo prekasno.

Pullin je bio poznat kao zaljubljenik u podvodni ribolov, često je ronio i lovio ribu s podvodnom puškom, samo na dah, bez boca s kisikom, i rado objavljivao te fotografije na svom Instagram profilu.

Alex 'Chumpy' Pullin je zlatne medalje osvajao na SP u disciplini cross bordanja 2011. u La Molini i na SP 2013. u Stonehamu. Srebrnu medalju je osvojio 2016. godine na Zimskim igrama X u Aspenu, a godinu potom, na SP 2017. u Sierra Nevadi je bio brončani.

Osvojio je i zlato na Zimskim igrama Novog Zelanda 2011. u Cardroni. Natjecao se u Svjetskom kupu u bordanju, a za Australiju je nastupio i na tri Zimske olimpijske igre, 2010. u Vancouveru, 2014. u Sočiju kada je nosio zastavu na svečanom otvaranju, i 2018. u Pjongčangu.

Linker
19. travanj 2024 15:46