LOIC VENANCE Afp
TEŠKI TRENUCI

Šokirala svijet, a onda otkrila bolnu istinu: ‘Prije koji dan, probudim se ujutro, a nje više nema‘

Po mnogima najbolja sportašica svijeta odlučila je progovoriti o teškom životnom trenutku
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 07:01

Najbolja američka gimnastičarka, po mnogima čak i najbolja sportašica svijeta, Simone Biles jedna je od "jačih" priča OI u Tokiju. No, ne zbog svojevrsnog lovljenja rekorda po broju odličja, najavljivanoj 'žetvi' medalja, već baš suprotno. Njezina odluka o u konačnici odustajanju od čak pet disciplina u prvi je tren šokirala sportski svijet, a nadasve Amerikance. Još i više kada je kao razlogom navela "mentalne probleme s kojima se borim".

Neki su je zbog ovakve izjave hvalili za hrabrost, podupirali, dok su je drugi kudili u smislu da je po njima bilo od nje za očekivati "nastupati pod svaku cijenu i u sportu od kojeg dobro živi".

image
LIONEL BONAVENTURE Afp

Simone Biles nije potpuno podbacila, Tokio ipak napušta sa srebrom i broncom, ali je minulog utora nakon osvajanja brončanog odličja otkrila novinarima kako ju je tijekom OI u Tokiju sustigla vijest o iznenadnoj smrti tete.

- Ljudi ni ne znaju kroz što sve mi prolazimo. Prije koji dan, probudim se ujutro, a moje tete više iznenadno nema na ovom svijetu. Nije mi bilo lako ostati, biti ovdje na Olimpijskim igrama - rekle je Biles.

Pa ipak, na društvenim je mrežama koji dan kasnije napisala kako napušta Tokio zadovoljna jer "dvije medalje i nisu baš tako loše".

Linker
18. travanj 2024 16:28