Usain Bolt - već neko vrijeme umirovljen, ali još uvijek drži svjetski rekord na 100 m
 AFP
Jamajka vs Portugal

Tko bi pobijedio u utrci Bolta i Ronalda? Legendarni rekorder poručio: ‘Cristiano je brži od mene!‘

Ronaldo malo stariji, ima već 35 godina, ali na terenu i dalje djeluje kao da mu je 10 manje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. studeni 2020. 19:41

Kažu upućeni da nema previše smisla uspoređivati brzine atletičara i nogometaša; drugačiji sportovi, drugačiji treninzi, drugačiji način trčanja... Sve to stoji, no bilo bi doista zanimljivo vidjeti jednu takvu utrku. Između, primjerice, Usaina Bolta i Cristiana Ronalda!

Umirovljeni jamajčanski sprinter nedavno je za Marcu komentirao kako bi ga Portugalac sada sigurno pobijedio u utrci na 100 metara. Bolt je na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine postavio rekord od nevjerojatnih 9,58 sekundi na stotki, ali priznaje da se sad s Ronaldom ne bi mogao nositi. Karijeru je završio 2017. godine.

- Još uvijek nastojim trenirati kako bih ostao u dobroj formi, ali nije to ništa više od uobičajenog odlaska u teretanu. Cristiano je sad sigurno brži od mene. Trenira svakodnevno, on je supersportaš. Uvijek na najvišoj razini igre, naporno radi i usredotočen je - prokomentirao je Bolt.

Koliko bi Ronaldu trebalo vremena da prođe dionicu od 100 metara? Španjolski sprinter Angel David Rodriguez vjeruje da bi kapetan portugalske reprezentacije koja danas u Splitu igra s Hrvatskom mogao istrčati stotku za manje od 12 sekundi. Do izračuna je došao na temelju utrke na 25 metara koju je trčao s Ronaldom 2011. godine. Rodriguez je stigao prvi, za 3.31 sekundu, napadaču Juventusa trebalo je 3.61 sekunda.

- Da smo trčali na 100 metara, Ronaldo bi mogao ostvariti vrijeme od 11.60 sekundi - uvjeren je Rodriguez.

Doduše, sad je Ronaldo malo stariji, ima već 35 godina, ali na terenu i dalje djeluje kao da mu je 10 manje. Uostalom, prije dvije i pol godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvario je najbrži sprint u povijesti nogometa, u susretu sa Španjolskom trčao je brzinom od čak 38,6 kilometara na sat...

Linker
23. travanj 2024 09:35