Toni Dalić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
KAKO DALJE?

U hrvatskom sportu zbog jedne županije mogao bi nastati potpuni kaos! Oglasio se i Dalić mlađi...

Varaždinska županija morat će dati preciznije pojašnjenje oko toga što će se događati sa sportom.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 20. studeni 2020. 22:53

Jedna od zadnjih objava Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, kojom se uvode nove i pooštrene mjere u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa u Varaždinskoj županiji, puno su neizvjesnosti donijele među sportskim klubovima. Kakva ih završnica sezone očekuje do kraja godine, gdje trenirati i kada uopće igrati - sam Bog zna!

- Sve što nam je poznato znamo tek iz medija, još uvijek nismo dobili nikakakvo službeno objašnjenje - rekao nam je u petak poslijepodne Toni Dalić, direktor NK Varaždina.

- Tek treba vidjeti na što će se odnostiti nove mjere, da li će njima biti obuhvaćena čitava klupska akademija ili i naš seniorski pogon. Stoga ćemo hitno zatražiti precizno pojašnjenje županijskog stožera CZ. Moramo to nužno saznati jer danas prva momčad igra u Zagrebu, a već u ponedjeljak smo gosti u Velikoj Gorici, dok bi sljedeće subote trebali ugostiti Istru 1961. Da li i kako uopće trenirati, ako nećemo smjeti u Varaždinu? Odlazak u susjedne županije ili čak u Zagreb sigurno bi nam bio teret, kako organizacijski tako i financijski. A to bi uostalom narušilo i regularnost prvenstva jer više nismo u ravnopravnim odnosima s drugim klubovima - zaključio je Toni Dalić.

Inače, ŽNS Varaždin već je ranije zaustavio sva natjecanja na svojem području u nižim ligama. Aktivni su još trećeligaši Varteks i Podravina koje ove subote očekuju utakmice posljednjeg kola, a sljedeće subote odgođene utakmice, međutim u gostima. Od loptačkih sportova s poteškočama će se susresti i rukometaši Varaždina 1930 (Premijer liga), rukometašice Koke (Prva liga za žene) i momčad Vidovca (Prva HRL Sjever). Za njih je najveći problem nedostatak prostora za treniranje zbog zatvaranja svih sportskih dvorana. Baš su u rukometašice Koke to prve iskusile na svojem primjeru jer su ove srijede morale zamjeniti domaćinstvo s Lokomotivom budući su vrata dvorane uz Dravu ostala zatvorena zbog državnog blagdana.

Iako odbojka ne spada u direktne kontaktne sportove, jer momčadi dijeli mreža, za Kitro Varaždin (Superliga) upitan je nastavak sezone.

- Jučer smo igrali kod Mladosti u Zagrebu, već sutra smo gosti u Kupu kod Marsonije. Čekaju nas još dvoboji u Rovinju i odgođeni susret sa Splitom za koje se nećemo imati gdje pripremati - rekao nam je trener muškog sastava Ivica Đolonga.

Linker
24. travanj 2024 22:40