Screenshot
BERBA ODLIČJA

Veliki četvrtak HR sporta: Mogli bismo uzeti čak 3 nove medalje do podneva, ono najbolje već je počelo!

Braća Sinković, Martin, Glasnović, tenisači, vaterpolisti, Karla Prodan... čeka nas bogat dan!
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2021. 05:46

Počelo je fantastično. Braća Sinković osvojila su zlato, Damir Martin uvjerljivo je izborio finale u samcu! Nevjerojatna noć hrvatskog veslanja i prekrasna najava ludog sportskog dana u kojem nam se smiješe možda još dvije olimpijske medalje u tenisu.

Tenisačima i tenisačicama su ipak uslišane molbe i od četvrtka će početak teniskih mečeva u Ariake Tennis Parku krenuti od 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno od osam sati po vremenu u Hrvatskoj. Marin Čilić i Ivan Dodig će, dakle, od osam sati ujutro igrati protiv Marcosa Daniella i Michaela Venusa na terenu broj dva, dok će Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena igrati drugi meč od osam sati na terenu broj tri. Prije njih se sastaju Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova protiv Veronike Kudermetove i Jelene Vesnine.

Jednu tenisku medalju imamo sigurno, ako u četvrtak dobiju oba naša para imat ćemo još jednu, a u petak bi gledali i povijesno hrvatsko finale na Olimpijskim igrama!

Naš olimpijski pobjednik iz Rija Josip Glasnović bio je vrlo efikasan i pokazao dobru formu prvog dana kvalifikacija. Bio je deseti na kraju dana, ali u razini šestog mjesta vrijednog finala. U zoru po hrvatskom vremenu kvalfikacije se nastavljaju, najboljih šest ide u finale, koje po našem vremenu počinje u 8.30 sati.

Nakon Barbare Matić, u judu je nastupila još jedna Splićanka Karla Prodan, i to u kategoriji do 78 kg. Prvu protivnicu, Crnogorku Jovanu Peković uspjela je pobijediti wazarijem 19 sekundi prije kraja borbe, ali pola sata kasnije izgubila je u osmini finala od iskusnije Kubanke Kalieme Antomarchi. Nakon prve četiri minute borbe niti jedna suparnica nije poentirala, da bi nakon 25 sekundi produžetka Kubanka uspjela wazarijem doći do boda i prolaska u četvrtfinale.

Vrlo važnu utakmicu igraju i vaterpolisti, koji od 8.50 sati kreću u okršaj s Crnom Gorom. pravo na kiks smo ispucali protiv Australije, a s obzirom da nam nakon Crnogoraca slijede obračuni sa Španjolskom i Srbijom, novi bi poraz Tuckove izabranike doveo u vrlo, vrlo tešku situaciju...

RASPORED HRVATSKIH NASTUPA U ČETVRTAK, 29. SRPNJA:

VESLANJE

2.18 VALENT I MARTIN SINKOVIĆ OSVOJILI ZLATO - dvojac bez kormilara

4.00 DAMIR MARTIN JE U FINALU- samac

TENIS

8.00 ČILIĆ, DODIG - Venus, Daniell (NZ)

MEKTIĆ, PAVIĆ - Krajicek, Sandgren (SAD), parovi (m), polufinale - drugi meč iza 8.00

VATERPOLO

8.30 HRVATSKA - Crna Gora

TRAP

8.30 JOSIP GLASNOVIĆ - moguće finale

JUDO

4.15 KARLA PRODAN pobijedila je Crnogorku Jovanu Peković (do 78 kg) i izborila oSminu finala

5.00 osmina finala - KARLA PRODAN poražena od Kalieme Antomarchi (Kub)

JEDRENJE

5.05 TONČI STIPANOVIĆ - Laser (m), 7. i 8. plov

5.05 ŠIME I MIHOVIL FANTELA - 49er (m), 5. i 6. plov

5.15 ELENA VOROBJEVA - Laser Radial (ž), 7. i 8. plov

Linker
20. travanj 2024 00:46