Justin Setterfield/Getty Images
DOSTA PROMJENA U KALENDARU

OTKAZANA JOŠ JEDNA VELIKA UTRKA, VUELTA NAJAVILA PROMJENU 'Bila je to složena odluka, koju nikada ne želite donijeti'

Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2020. 13:55

Ovogodišnja biciklistička utrka po Španjolskoj neće startati u Nizozemskoj, objavili su organizatori.

Uvodna etapa Vuelte trebala se održati u Utrechtu, a potom su još tri iduće etape trebale biti u Nizozemskoj. Međutim, sve su otkazane zbog epidemije koronavirusa.

"Bila je to složena odluka, koju nikada ne želite donijeti. Međutim, bili smo primorani zbog složenih okolnosti u kojima trenutno živimo, a koje nadilaze bilo kakva predvidljiva očekivanja," kazao je direktor Vuelte Javier Guillen.

Utrka se trebala održati od 14. kolovoza do 6. rujna, međutim kako je novi termin Tour de Francea od 29. kolovoza do 20. rujna, sve se glasnije spominje kako će Vuelta biti u studenom.

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) se nada kako će u kolovozu moći izraditi kalendar za drugi dio sezone u koji će pokušati ugurati sve tri najveće utrke na svijetu Tour de France, Giro di Italia i Vueltu.

Nastavljaju se odgode i otkazivanja biciklističkih utrka diljem svijeta. Posljednja 'žrtva' koronavirusa je "Deutschland Tour" koji je bio predviđen od 20. do 23. kolovoza.

Organizatori utrke po Njemačkoj su donijeli odluku o otkazivanju nakon što je njemačka Vlada produžila zabranu masovnih okupljanja do 31. kolovoza. Ovogodišnja utrka se neće održati.

"Naše razočaranje je veliko, ali trenutačne okolnosti i odluka njemačkih vlasti jasno daju do znanja da se Deutschland Tour ne može održati ove godine", rekao je direktor utrke Claude Rach.

Utrka ima dugu tradiciju, prvo izdanje je održano 1911. godine. Međutim, 2008. uklonjena je iz kalendara natjecanja na deset godina. Nakon desetogodišnjeg odmora, ponovno je pokrenuta 2018. godine.

Linker
24. travanj 2024 09:02