Marin Šego u momčad je uvršten za posljednje dvije utakmice s Katarom i Bahreinom te je odmah pokazao zašto nam je nedostajao
 afp
ŠEGO UPOZORIO NA NAJ PRIJETNJU

‘Čovjek izgleda kao Bruce Lee kada se skine, promijenio je ishranu, a pije neke posebne čajeve‘

Marin Šego sjajno se vratio nakon ozljede, a zna tko će biti najveća prijetnja protiv Argentine
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2021. 12:11

Na golu je protiv Bahreina bio 50 minuta. Možda nismo očekivali toliko, jer treba se podsjetiti da je Marin Šego na turnir došao ozlijeđen, da se oporavljao do treće utakmice protiv Katara od ozljede zgloba. Povratak je savršeno uspio, Katar je razbio sedmercima, a Bahrein lakim obrana u njegovom stilu iz igre. To je super vijest za izbornika Červara, jer izgleda imamo dva top vratara koja su u stanju biti ključ nekih odluka, a bez toga na ovakvim natjecanjima, želiš li uspjeti, ne ide.

Kako je bilo 50 minuta na golu?

- Čudno je kada dolaziš na turnir i moraš braniti, a nisi branio više od mjesec dana. Sve je bio samo trening, ali nijedan trening nije kao utakmica kada ti staneš na gol. Zašto 50 minuta? Najvažnije mi je bilo braniti u kontinuitetu, tako da vidim gdje sam. Dobro je noga reagirala, zglob ne natiče. Na vezi i s trenerom Canayerom u Montpellieru nakon svake utakmice i sve je OK.

Privatno dobar momak

Danas ćete se sudariti s suigračem iz Montpelliera koji je prva zvijezda Argentine?

- Diego Simonet je vrhunski igrač. Imao je neki problem s uhom, bubnjić mu je pukao od udarca, pa je preskočio utakmicu s Bahreinom. Rekao mi je da će biti spreman za Hrvatsku. Razigravač, sam riješava situacije, jedan na jedan je jako nezgodan. Sad ne znam koliko ga njegova momčad može ispoštovati, ali mi sigurno moramo.

Kakav je izvan terena?

- Dobar je momak privatno, veliki je profesionalac, puno ulaže u sebe. Nije izgubio na brzini, makar je otkad je u Francuskoj dobio na masi. Čovjek kada se skine stvarno je Bruce Lee. Prije je imao velikih problema s ozljedama. Nekad nije mogao sastaviti dvije-tri utakmice i sada u zadnjih godinu i pol nije propustio niti jednu. Igra jako dobro, vidim da je promijenio ishranu, pije neke čajeve, sigurno da i to ima veze s njegovom igrom.

Bilušić je uvijek tu

On sam nije Argentina?

- Da budem detaljan, ne mogu, jer ih nismo uspjeli puno vidjeti. Ali pogledat ćemo prije utakmice i dobro se pripremiti.
Kako ste sredili obranu ispred sebe, svašta smo probali u prvom krugu, ali se stvari stabiliziraju?
- Dosad nije bilo na nekoj razini, ali protiv Bahreina u prvih 25 minuta je izgledalo da nisam ni trebao biti na golu. Bili smo gusti napadali smo, oduzeli smo im gornji kut, izgledalo je jako dobro.

Pohvalio je i kolegu...

- Odlično brani i Pešić. Mislim da je to jako važno saznanje. Stvar je jednostavna, kada branim ja navijamo za mene, kada brani on za njega.

I kako ćemo dalje?

- Slabosti smo ispucali, uozbilji se i spremni smo za utakmicu.

Trenera vratara nema na klupi?

- Matija Bilušić je uvijek tu, uvijek blizu, gledamo se za vrijeme utakmice, on šapne klupi, klupa prenese. Sve funkcionira.
Osim navijača?

- Velika je žal za navijačima, jer oni su i naš osmi i deveti igrač... Nadam se da će ovo proći i da će na sljedećem Euru već biti puna dvorane naših navijača.

Linker
20. travanj 2024 03:45