PETR DAVID JOSEK Afp
PREVARIO SE

Danski izbornik priznao: ‘Bio sam u strahu od Hrvatske! Mislio sam da će Hrvati izaći s vatrom u očima‘

‘Ovo je bila prava momčadska predstava, impresioniran sam načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu‘
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2021. 11:58

Hrvatska se rukometna reprezentacija u svojoj posljednjoj utakmici katastrofalnom predstavom protiv Danske (26:38) oprostila od SP-a u Egiptu, a izbornik Lino Červar još je ranije naglasio kako je ovo njegov kraj na klupi Kauboja.

Iako je Katar svladao Argentinu i Hrvatska je imala šansu izboriti četvrtfinale, ali, to se u konačnici ipak nije dogodilo već je uslijedio jedan od najtežih poraza u povijesti hrvatskog rukometa.

- Ovo nije neuspjeh za mene, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar te istaknuo kako je bez ključnih igrača u pravoj formi bilo teško očekivati pobijediti svjetske prvake.

Ali, jednako 'ranjeni' bili su i danski rukometaši u čijoj je ekipi njih čak osmorica imala crijevnu virozu.

- Ovo je bila prava momčadska predstava i impresioniran sam načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu. Obliazio sam hotelske sobe nekoliko sati prije utakmice kako bih vidio tko uopće može odigrati ovaj susret obzirom da nas je poharala crijevna viroza. Bez obzira na sve i u takvim smo uvjetima stigli do pobjede - rekao je danski izbornik nakon susreta Nikolaj Jacobsen.

image
PETR DAVID JOSEK Afp

- Bio sam malo u strahu od našeg protivnika. Mislio sam da će Hrvati izaći s vatrom u očima i poginuti na terenu, a da mi to nećemo imati.

Linker
19. travanj 2024 08:47