ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Horvat nakon važne pobjede: ‘Mnogi treneri u ovakvim situacijama koriste izgovore, mi to tako ne radimo‘

‘Pokušavamo izvući maksimum u ovom trenutku, trebat će nam i malo sreće u drugom krugu‘
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2022. 19:52

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u dvoboju 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu Ukrajinu s 38-25 (18-13). Izabranike Hrvoja Horvata nije omela niti jutrošnja vijest o zarazi Davida Mandića i Željka Muse, koji su u izolaciji.

Hrvatska je nakon petnaestak minuta dvoboja došla do značajnije prednosti, a Ukrajina je slomljena početkom drugog poluvremena serijom 4-0 za 22-14, da bi razlika narasla na konačnih 13 razlike. Ivan Martinović i Marin Šipić postigli su po sedam golova, Marin Jelinić je zabio šest, a Tin Lućin pet golova, dok je Ukrajinu predvodio Dmitro Artemenko s pet pogodaka.

- Zadovoljan sam uvjerljivom pobjedom, ali, da nam ide po nekakvom planu, to ne mogu reći. U drugom smo poluvremenu pokušali odmoriti neke igrače koji će nam trebati u nastavku natjecanja, u ovakvim se utakmicama možemo krpati - rekao je izbornik Horvat nakon utakmice.

Drugi krug?

- Nemam neke dugoročne planove, teško je raditi na takav način. Mi čemo sada podvući crtu, polako se zbrojiti i onda vidjeti kako dalje. Ovo je situacija u kojoj mnogi treneri i momčadi stvaraju alibije i izgovore kada im ne ide, ali toga kod nas nema. Pokušavamo izvući maksimum u ovom trenutku, trebat će nam i malo sreće u drugom krugu.

Igrač utakmice Ivan Martinović također je sažeo dojmove nakon sudara s Ukrajinom.

- Odradili smo svoje, imali smo u početku malih problema, nismo bili dovoljno gusti u obrani, a Ukrajicni su to istrkostili. Ipak, vratili smo se pred kraj prvog dijela, a u drugom je sve išlo prema planu, zasluženo smo dobili. U svakom trenutku uživam igrati na ovom prvesntvu i u ovoj momčadi, svi ostavljamo srce na terenu. Tko god dođe ovdje daje sto posto, moramo samo ovako nastaviti.

Marino Marić prošli je susret presjedio, u ovom je startao i dvaput bio strijelac.

- Bilo je igranje nakon dugo vremena, bilo je OK, s obzirom na stanku koja se dogodila. Nije bilo nekih posebnih problema s Ukrajinom i mislim da možemo biti zadovoljni.

Tin Lučin je na kraju nakon dobrog nastupa zaslužio i odmor od izbornika.

- Najvažnije je ovdje ostati zdrav, da se nitko više ne zarazi. Mislim da smo napravili posao koji smo očekivali i očekujemo da ćemo igrati i u nastavku natjecanja.

Trener Ukrajinaca Michael Biegler izgubio je manje od Hrvatske u odnosu na vrijeme kada je vodio Poljsku. Tada je bilo 14 golova razlike u Krakowu.

- Tri utakmice, tri visoka poraza. Mi smo previše griješili. Bili smo prije turnira svjesni da je ova skupina preteška za nas, da su nam izgledi jako mali.

Dmitro Turčenko, ukrajinski ljevak koji je u tri susreta bio njihov najbolji pojedinac ovdje zaključio je:

- Veliko iskustvo i malo šansi za nas u tako teškim utakmicama. To je kratki presjek svega što se događalo ovdje. Morat ćemo još puno raditi da postanemo konkurentni Europi.

Linker
19. travanj 2024 10:18