NENAD DUGI/CROPIX Cropix
NOVOSTI IZ TABORA

Hrvatska doživjela još jedan težak udarac, pozitivni Šunjić i Grahovac, ali vraća se apsolutna legenda!

Kaubojima se priključio višestruki reprezentativac i osvajač sedam medalja s reprezentacijom
Piše: Dražen Pinević/HinaObjavljeno: 18. siječanj 2022. 21:43

Za početak boravka u Budimpešti dva pozitivna PCR nalaza. Dobili su ih Mate Šunjić i Nikola Grahovac. Tako smo ostali na vratarima Pešiću i Kuzmanoviću, a dok očekujemo Pilipovića priključit će se višestriki reprezentativac i osvajač sedam medalja s reprezentacijom - Mirko Alilović. Alilović brani u Szegedu, prvak je Mađarske, brani Ligu prvaka i to bi trebalo značiti puno našem timu na ovom Euru. (PIŠE: Dražen Pinević)

"Postoji opravdana sumnja da bi broj pozitivnih mogao biti i veći"

Kao što je bilo predviđeno, hrvatska reprezentacija je u utorak po dolasku u Budimpeštu napravila prvo brzi antigen test, a nakon toga i PCR testiranje.

Na brzom antigen testiranju pozitivan je bio vratar Šunjić. Dugo iščekivanje službene potvrde, odnosno rezultata PCR-a, potvrdilo je prvotni rezultat, ali nažalost ne samo jedan, jer pozitivan je i Grahovac. Tako se još dvojica hrvatskih reprezentativaca pridružuju dugoj listi Covid-19 pozitivnih igrača.

"Nažalost, do ovog trenutka nisu stigli rezultati PCR testiranja za sve igrače i članove stručnog stožera te postoji opravdana sumnja da bi broj pozitivnih rezultata mogao biti i veći, iako se nadamo da to neće biti tako," poručili su iz HRS-a.

Iskusni vratar Alilović se već bio oprostio od reprezentacije, međutim nakon što se hrvatska reprezentacija našla u teškoj situaciji prihvatio je poziv izbornika Horvata. Podsjetimo Horvat je naknadne pozive poslao i Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak “osiguranje“ ukoliko se pojavi Covid-19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi. (PIŠE: Hina)

Linker
16. travanj 2024 09:11