ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
KALKULACIJE ZA PROLAZAK

Hrvatsku pobjeda protiv Argentine vodi u četvrtfinale, ali poraz od Gaučosa potpuno mijenja sliku

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom okršaj je protiv Argentine (18.00), ulog je četvrtfinale
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2021. 10:25

Nakon pobjeda Hrvatske i Danske protiv Bahreina i Katara, jasno je da će naši rukometaši u slučaju današnje pobjede protiv Argentine osigurati plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva neovisno o ostalim rezultatima. Ako Danska u večernjem terminu svlada Japan, a svakako bi to trebala, tada će Hrvatska s aktualnim svjetskim prvakom u posljednjem susretu skupine drugog kruga odlučivati o prvom mjestu na ljestvici.

Iako je Hrvatska sasvim sigurno bolja od Argentine te je veliki favorit u tom dvoboju, u sportu su uvijek moguća i iznenađenja. U slučaju remija s Argentinom i pobjeda Danske protiv Japana te Katara protiv Bahreina, Hrvatska bi bila na šest bodova, Argentina na pet, dok bi Katar imao četiri. Za plasman u četvrtfinale tada bi nam protiv Danske trebao rezultat kojeg će Argentina ostvariti protiv Katara u zadnjem kolu.

Dogodi li se Kaubojima poraz protiv Gaučosa, uz očekivane pobjede Danske i Katara, to bi potpuno promijenilo cijelu sliku. Tada bi Hrvatskoj trebala pobjeda protiv Danske, ali i trijumf Katara protiv Argentine. Dakako, nadamo se da se ova druga dva scenarija neće pretvoriti u stvarnost i da ćemo već danas moći nazdraviti prolasku naših rukometaša među osam najboljih momčadi svijeta.

U četvrtfinalu se prvi iz naše skupine sastaje s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine D, u kojoj je u trenutku pisanja ovog teksta bilo više različitih raspleta, sa Švedskom, Egiptom, Slovenijom i ekipom Ruske rukometne federacije kao potencijalnim kandidatima za ulazak u četvrtfinale.

DANAŠNJI ISHODI I ‘POSLJEDICE‘

POBJEDA HRVATSKE
- osiguravamo prolaz u četvrtfinale
REMI HRVATSKA - ARGENTINA
- prolazimo ako potom u posljednjem kolu izvučemo pobjedu ili remi s Danskom ili ako Katar također remizira ili pobijedi Argentinu (uz pretpostavku današnjih pobjeda Danske i Katara)
PORAZ HRVATSKE
- prolazimo samo uz pobjedu nad Danskom i pobjedu Katara nad Argentinom u posljednjem kolu

Linker
17. travanj 2024 05:05