Foto: Ante Cizmic / CROPIX
NEMA MIROVANJA

'IDEMO ZAJEDNO PO ANTOLOGIJSKI POTHVAT!' Lino Červar najavio mogućnost ostanka na klupi Kauboja 'Oni moraju biti spremni kao da se igra već sutra!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2020. 22:46

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar se, kao i svi, trenutno prisilno odmara od sportskih dužnosti. Trebalo je ovo biti vrijeme novog okupljanja reprezentacije koja je u Parizu trebala igrati olimpijski kvalifikacijski turnir, međutim... Od svega toga neće biti ništa, baš kao ni od samih Igara koje su pomaknute na sljedeće ljeto.

Sportaši miruju, a izbornik je to vrijeme iskoristio kako bi dao nekoliko rečenica za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza. U intervjuu je istaknuo da bi želio voditi Kauboje na Svjetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

- Spreman sam i želio bih to. Jasno je da o tome moram razgovarati s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza. Uvjeren sam da imamo reprezentaciju koja može, najprije proći kvalifikacije ako ih bude, i onda napasti treće olimpijsko zlato, što bi bio jedinstven pothvat. Olimpijske igre su posebna priredba, nešto najviše što sport i jedna reprezentacija mogu dostići. Svaka medalja na OI ima svoju vrijednost, a zlato vas čini besmrtnim. Vidjet ćemo. Tu je dakako važno i zdravlje, strpimo se još malo. Samo da se vratimo normalnom životu - kazao je Červar.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Naglasio je da je u stalnom kontaktu s igračima. Kako on, tako i njegov stručni stožer.

- Miljenko Rak, fizioterapeut Damir Kajba i kapetan Domagoj Duvnjak i ja stalno pokušavamo držati igrače u optimalnom tonusu koliko je to u ovim uvjetima moguće. Profesor Rak im gotovo na dnevnoj bazi šalje slike vježbi koje trebaju raditi, Kajba to pojača šalama, kapetan ih hrabri i tjera kao da je tu s njima. Naravno da je zdravlje u ovom trenutku u prvom planu, ali isto tako je jasno da se oni ne smiju opustiti, jer kasnije će teško biti nadoknaditi propušteno. Tko zna dokle će sve ovo trajati, hoće li se, i kada ova sezona uopće nastaviti. Oni moraju biti spremni kao da će sve krenuti sutra - dodaje izbornik.

Pozdravio je Lino i povratak Manuela Štrleka u reprezentaciju.

- Meni je jako drago da se to dogodilo. Manuela Štrleka sam ja uveo u reprezentaciju. Lijepo je da se vraća. Mi moramo gajiti kult reprezentacije. To je naša snaga. Vidjeli smo to jako dobro na Europskom prvenstvu, čiji smo mi, mislim moralni pobjednici. S pet-šest debitanata i nekoliko ozljeda tijekom turnira, mi smo samo snagom zajedništva i nevjerojatne mentalne snage i upornosti došli do srebra i bili najveće iznenađenje prvenstva - govori Červar.

Linker
25. travanj 2024 20:48