Marin Šipić

 ANTE CIZMIC/CROPIX
JASNA PORUKA G. ŠPREMA

Legenda hrvatskog rukometa dala jedan od dosad najoštrijih komentara: ‘Ovo je šamarčina, prosipanje ugleda...‘

‘Muko moja, pređi na drugoga‘, započeo je pak svoje izlaganje Petar Metličić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2022. 20:21

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je 28:28 protiv Nizozemske na Europskom prvenstvu i natjecanje završila na 7. mjestu. Tri pobjede, isto toliko poraza i ovaj završni remi upisali su Kauboji, koje već u travnju čeka kvalifikacijski dvomeč za plasman na SP sljedeće godine u Poljsku i Švedsku.

Zna se da ćemo u završnoj rundi kvalifikacija biti nositelji i da će nam suparnik biti jedna od reprezentacija iz prvog kola. Mogu to biti vrlo jake momčadi poput Slovenije, BiH, Portugala, Sj. Makedonije pa će Hrvoje Horvat sa svojim stožerom imati svega tri mjeseca za pripremu tih utakmica.

Nakon što su izjave dali Horvat i igrači, bilo je zanimljivo čuti što u studiju RTL Televizije imaju za reći stručni sukometatori.

- Jednostavno rečeno, muko moja pređi na drugoga. Rastrgano, na momente dobrih, na momente loših trenutaka. Loša utakmica, jedni i drugi iscrpljeni. Očekivao sam da ćemo odigrati bolje, možda je to naša realnost - kazao je Petar Metličić.

- Nizozemci su najugodnije iznenađenje turnira. Teško ih je zaustaviti, brzi su. Šteta zbog neodlučenog rezultata. Što je, tu je. Kako smo odigrali cijeli turnir, tako smo ga i zaokružili - dodao je Drago Vuković.

- Nedorečenost, to je moja ocjena. Nije mi drago, jer nismo igrali neodlučeno s recimo Rusijom, nego s Nizozemskom koja nije ni blizu prve lige rukometa. Možda grozno zvuči, ali prosipamo godinama sticani ugled. Ovo je šamarčina. Nikome nije drago zbog ovoga. Umorni jesmo, ali i oni su. Zbog ovoga mi danas baš nije drago - rekao je Goran Šprem.

image

Goran Šprem

GORAN MEHKEK/CROPIX

Linker
25. travanj 2024 15:50