GERAD FRANCO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Gerad Franco/zuma Press/profimedia
LOŠA VIJEST

Luka Cindrić mora na operaciju ramena: ‘Sreća u nesreći je što mi je stradala lijeva ruka...‘

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić (28) mora na operaciju ramena
Piše: HinaObjavljeno: 17. rujan 2021. 09:25

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić slomio je ključnu kost lijeve ruke u četvrtak tijekom utakmice njegove Barcelone i Flensburga, no vjeruje kako će se na parket vratiti za četiri do šest tjedana.

Cindrić, 28-godišnji srednji vanjski igrač, startao je udarnoj postavi europskog prvaka Barcelona na gostovanju kod njemačkog Flensburga pa se ozlijedio u 12. minuti.

"Išao sam u skok, a protivnički igrač me gurnuo te sam pao na rame punom težinom. Ali sreća u nesreći je što je lijeva ruka", rekao je Cindrić za Hinu u petak.

Barcelona je izvijestila kako mora na operaciju nakon koje će biti poznato potrebno vrijeme mirovanja.

"Idem odmah danas na operaciju. Samo su mi popucali ligamenti koji se spajaju tu kod ramena. Oporavak bi trebao trajati između četiri i šest tjedana", dodao je Cindrić čija je momčad slavila u Flensburgu s 25-21 na otvaranju Lige prvaka.

Cindrić je prije tri mjeseca s Barcelonom došao do naslova prvaka Europe, čime je ostvario veliki cilj u karijeri. Barcelonu su pak ljetos napustili srednji vanjski igrači Aron Palmarsson koji je prešao u danski Aalborg i Raúl Entrerríos koji se oprostio nakon nastupa s reprezentacijom Španjolske na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Barcelona stoga ove sezone još više ovisi o Cindrićevom učinku.

"Šteta je što nam se ozlijedio tako važan igrač", izjavio je na kraju utakmice trener Carlos Ortega.

Cindrić je prije dva tjedna predvodio Barcelonu do osvajanja španjolskog Superkupa u pobjedi 30-27 nad Ademar Leonom, čime su Katalonci došli do desetog Superkupa zaredom.

Linker
19. travanj 2024 05:56