Senjamin Burić tijekom prošlotjednog dvoboja protiv Kiela
 RONALD GORŠIĆ/CROPIX
2. kolo skupine B

Novi težak poraz PPD Zagreba u Ligi prvaka, iz Mađarske se vraćaju s minusom od 12 razlike

Hrstić je s četiri gola bio najefikasniji kod PPD Zagreba, toliko je kod Veszprema zabio Fathi
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. rujan 2020. 20:18

Zagrebaši su očekivano poraženi u Veszpremu, no igra u prvom dijelu je kakvo takvo ohrabrenje za ono što dolazi, a što je znatno bitnije – u srijedu protiv Aalborga u Areni. U Veszpremu je izostala tradicionalno vruća atmosfera, ali je na tribinama bilo 2.000 gledatelja što je dobar znak za rukomet u cjelini, pa možda nešto ljudi pristigne i u Arenu u srijedu. Svaka pomoć Zagrebu bi dobro došla. Istina, nije ohrabrujuće kada kreneš u LP sa -10 i -12, kada imaš pet poraza u nizu, kada svaku ozbiljnu utakmicu gubiš 10 i više, ali što je tu je. Plakanje neće pomoći.

Zagreb je konačno dobro otvorio utakmicu. Izgledao je bolje nego protiv Kiela, definitivno i sve bi bilo OK da u finišu prvog dijela nisu napravili nekoliko pogrešaka u seriji, koje su, naravno, Marguč i Štrlek uredno pokažnjavali, pa je Veszprem 'ničim izazvan' na poluvrijeme otišao sa +6.

Povratak Hrstića u momčad bio je najveći dobitak. S njim i Božovićem Zagreb je riješio čak i pitanje sredine napada u kojoj se nije pojavio nijedan dosadašnji srednjak na početku susreta. No, kako se igrači umaraju, tako su priliku dobili Vlah, pa Laljek, a to nije bilo idealno, jer je ogromna obrana Veszprema ipak malo previsok posao za njih. Božović je bio odličan na startu, asistent, strijelac, popravio je strpljenje, Hrstić je to isto uspio i bio mu od velike pomoći, pa je jedino šteta da nije bilo Obradovića da se to drži kontinuirano.

Dobro su radili s Burićem na crti, imalo je to glavu i rep. Problemi su počeli kada su uzastopno isključeni Burić, pa Matanović, pa su s dva igrača manje domaćini dobili priliku osjetnije odmaknuti. Ipak, najbolja vijest je da u prvih 20 minuta gotovo nisu izgubili loptu, da su jedine pogreške bile promašaji, no to i nije pogreška. I obrana sa Hrstićem i Stojnićem na sredini je djelovala bolje i čvršće, ali s obranom je sve uzalud kada se naprave gluposti u nizu, pa te protivnik iskontrira. I sve dobro što si učinio, pada u vodu.

U nastavku je bila drugačija priča, puno više pogrešaka što je Veszprem naplatio visokom razlikom na kraju utakmice. Lagan je to bio posao za domaćina, nisu se puno ni pretrgli, razlika u kvaliteti je bila više nego očita. Već u 9. minuti nastavka Veszprem je bio na +10 (26:16) i nije slutilo na dobro. Vori je s klupe dignuo sve, na kraju smo vidjeli u postavi kompletnu goričku četvorku od koje je na kraju Laljek s nekoliko detalja nagovijestio da bi se stvari mogle i popraviti. No, neće to ići lako.

Zagreb je na podu, mora ustati, jer srijeda je jako blizu, a ne bude li protiv odličnog Aalborga bolje, to bi bitno moglo uzdrmati i sezonu. Igor Vori nije imao puno razloga za zadovoljstvo:

- Čestitke Veszpremu koji je pokazao kvalitetu. Jako teška situacija za nas, puno rada, puno treninga, puno videa, ali nema rezultata, nismo se pomakli s mjesta. Izgubili smo mislim 24 lopte danas… Očito, morat ćemo raditi i više, nastaviti. Iduće srijede nadamo se pobjedi protiv Aalborga.

Mario Vuglač poraz je objasnio: - Napravili smo puno grešaka, izgubili puno lopti i to je glavni razlog viskom porazu. Teška je situacija u kojoj smo se našli. Željeli smo više, ali… Moramo se koncentrirati na ono što dolazi, a to je utakmica protiv Aalborga u srijedu.

David Davis je komplimentirao Vorijevom trudu i imageu, te naglasio:

- Dobra utakmica, dobar start za nas u Ligi prvaka ove sezone. Igrali smo kao momčad, mentalno smo dobro odradili posao, no ovo je samo početak, sezona će biti duga i morat ćemo puno dobrih utakmica odigrati.

-------------------------------------

Veszprem – PPD Zagreb 37:25 (18:12)

VESZPREM Arena. Gledatelja 2.000. Suci: Leszinski i Piechota (Poljska).

VESZPREM: Corrales, Cupara (5); Manaskov 3, Yahia 6 (2), Moraes 1, Nilsson 3, Lauge 4, Marguč 3, Štrlek 3, Blagotinšek, Šiškarjev 4, Nenadić 5 (1), Mahe 1, Maqueda, Lekai, Borozan 4. Trener David Davis.

PPD ZAGREB: Ašanin (1), Jandrić (5); Ćavar, Mandić 4 (2), Božić Pavletić 2, Klarica, Burić 2, Srna, Vuglač 4, Stojnić 2, Božović 3, Laljek 1, Matanović, Hrstić 6, Grahovac 1, Vlah. Trener Igor Vori.

SEDMERCI: Veszprem 3 (3), PPD Zagreb 2 (2), ISKLJUČENJA: Veszprem 2 minute (Blagotišek 28), PPD Zagreb 8 minuta (Burić 14, Matanović 15, 35 CK, Hrstić 23). IGRAČ UTAKMICE: Omar Yahia.

------------------------------------------

Senzacija u Kielu!

Nantes je razbio Kiel čak 35:27 u Njemačkoj što je svojevrsna senzacija 2. kola Lige prvaka. Sjajno su igrali Francuzi i pokazali da Kiel nije neranjiv kako se to činilo prije tjedan dana u zagrebačkoj Areni. Kod Kiela 4 gola Sagosena, 1 Duvnjaka, kod Nantesa Rivera 10, Figueras 6 i 12 obrana Emila Nielsena.

Dan ranije Aalborg – Motor 38:29, a u posljednjem susretu 2. kola skupine B Barcelona – Celje.

Poredak u skupini B sada je: Veszprem 4 (+16), Aalborg 4 (+11), Barcelona 2 (+5), Nantes 2 (+6), Kiel 2 (+2), Celje 0 (-2), Motor 0 (-14), PPD Zagreb 0 (-22).

Linker
20. travanj 2024 12:50