RONALD GORSIC Cropix
JUNAK ZAGREBA

‘Zašio sam se i zalijepio pa molio Boga da me nitko ne pogodi! Dinamovci na tribinama? Čuo sam se s Ristovskim‘

Strijelac okruglih deset golova za prvu pobjedu u Ligi prvaka za PPD Zagreb ove sezone
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. rujan 2022. 23:06

Eto, zato je Timur Dibirov pojačanje Zagreba. Zabiti bilo kome deset komada u Ligi prvaka je velika stvar, a posebno vrijedna kada je riječ o prvoj pobjedi i načinu na koji je ona ostvarena. Dibirov je bio lider jedne mlade momčadi koja je sredila Porto, njegova efikasnost u napadu nije bila sporna, no njegova vrijednost u obrani bila je jednako važna za veliku pobjedu.

U nekoliko navrata presjekao je najjaču stanu Porta, igru 7 na 6 i omogućio Zagrebu put do velike pobjede. Nije mu bilo lako nakon prva dva susreta, jer s Vardarom nije naviknuo na takva potonuća, ali je ipak ulovio koncentraciju i povukao kao da je bilo jako važno.

- Sugerirano mi je da ne igram nakon Magdeburga. Imao sam šest šavova zbog puknuća glave, nisam se smio znojiti tjedan dana, ali zašio sam to, zalijepio i bilo je sve OK. Trenirao sam u ponedjeljak sam, u utorak s momčadi i molio sam Boga da me nitko nitko ne pogodi u glavu. Uspjelo je.

Veliko je zadovoljstvo pobjedom?

- Bilo je jako bitna utakmica, nije tu pitanje samo dva boda, jer da nismo sad dobili pitanje je što bi bilo uopće s Ligom prvaka. Nije problem da smo mi izgubili do Danaca, ali problem je bio način, jer smo morali biti bolji, a mi nismo bili uopće blizu. To nas je malo udaljilo od plana, pali smo psihološki, jer nakon dobrog starta sezone u SEHA ligi smo bili razočarani.

Igrali ste dobro, ne i odličnu utakmicu?

- Slažem se, puno smo promašili, dosta griješili, ali na kraju je sve ispalo super i tih šest razlike mogu nam biti i te kako dragocjeni.

image
RONALD GORSIC Cropix

Još da usavršite penale, promašili ste ih čak devet u dvije posljednje utakmice, što je definitivno previše za Ligu prvaka?

- Čupić je jedan od najboljih na svijetu u penalima, ali nekad se dogode takvi dijelovi sezone i to jednostavno prođe. Što se tiče grešaka, morali smo ih smanjiti. Imamo jako mladu vanjsku liniju koja je sklona greškama, ali rezultat izgleda savršeno. To je najvažnije.

Moglo je i bolje od 10

Igrali ste odličnu obranu podržanu od vratara Slavića?

- Gledali smo video, pričali smo puno o tome. Njihovih 7 na 6 bilo nam je u fokusu. Ulazak u devet metara tjera srednjeg da prebaci loptu na krilo, a ti jednostavno smetaš i ako ciljaš na to uspiješ. Tu smo odlično reagirali, a Dino je bio savršen.

Usput ste zabili 10?

- Da, zabio deset, a fulao sam penal, imao dvije stative i pa kontru na prazan gol u blok. Moglo je to i bolje.

Želio je istaknuti neke suigrače?

- Kavčić je odigrao sjajnu utakmicu. Baš ono što nam je trebalo. Klisu ovaj način ne odgovara, ali se odlično prilagodio. Sirotić je super reagirao kao dodatak na Dodića. Ispada da nam fali Srna, a fale nam dvojica. Zamislite da je Borozan u punoj formi još tu. Ja sam rekao u svlačionici nakon pobjede, lani se krenulo u veljači, sada u rujnu i to moramo iskoristiti. Liga prvaka je dugo natjecanje, nikad ne znaš tko će kada i u kakvom stanju doći, ali moraš biti spreman iskoristiti priliku. To je osnovno.

Imali ste i podršku s tribina, bolju nego dosad...

- Super je bilo i drago nam je bilo da su nam pomogli. Baš je bilo ugodno u srijedu u Areni. Igrali smo moderno, popraćeni smo. Golman, obrana super, ali neke stvari treba popraviti.

I igrači Dinama su bili na tribinama?

- Ja sam zvao Ristovskog, pričamo već mjesec dva o tome, došli bi oni i prije da su mogli, ali nisu zbog utakmice koje su imali u isto vrijeme. To je odlična slika koja nam je jako potrebna i hvala im na dolasku s nadom da ćemo se vidjeti ponovo. Musa je zvao Oršića i super je ispalo.

Vrhunski profesionalac

Sada ćete u Pariz, je li vas iznenadila pobjeda PSG-a u Magdeburgu?

- Mene je iznenadila lakoća pobjede PSG-a, Magdeburg se odmah predao, uopće nisu izgledali kao momčad koja igra u Bundesligi. PSG igra dolje - gore ove sezone, u srijedu su bili odlični, ali nisu svaki put takvi. Gledao sam ja i protiv Toulousea drugačiju sliku. Oni su momčad s kojom se može igrati. Više nam čak odgovara PSG nego GOG ili Magdeburg. Naravno da su veliki favoriti, ali mi moramo biti svoji.

I kako je glava nakon utakmice?

- Sve super, bez problema i posljedica. Na raspolaganju sam i za Bjelovar - zaključio je Dibirov.

Lider, vrhunski profesionalac, kojem se 39 godina uopće ne vidi, a 25 golova ga dijeli od Nikole Karabatića na vječnoj listi strijelaca u Ligi prvaka. Trenutno je drugi, prvi je Kiro Lazarov, u društvu 1000+ je još Mikkel Hansen. Ritmom kao protiv Porta, Timur je jako blizu “dvojki”. To je za svaki pljesak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:31