Slavlje Španjolaca

 VLADIMIR SIMICEK Afp
TRILER U BUDIMPEŠTI

Španjolska je u finalu Eura! Danci šokirani, branitelj naslova izbacio prvog favorita za zlato

Danska je dugo vodila, ali završnica susreta pripala je aktualnim europskim prvacima.
Piše: HINA/Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2022. 19:49

ŠPANJOLSKA - DANSKA 29:25

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas, Gurbindo, Pecina, Maqueda, Fernandez, Sarmiento, Corrales, Figueras, Canellas, Casado, Gomez, Arino, Guardiola, Tarrafeta, Sanchez, Odriozola

DANSKA: N. Landin, Kirkelokke, M. Landin, Jakobsen, Lauge, Jensen, Svan, Moller, Mollgaard, Mensah, M. Hansen, J. Hansen, Andersson, Holm, Gidsel, Hald Jensen

Španjolski rukometaši, aktualni dvostruki europski prvaci, kvalificirali su se u petak u finale EURA 2022 u Budimpešti pobijedivši u polufinalu Dansku s 29-25 (13-14).

Španjolci će u nedjelju (18 sati) odmjeriti snage s pobjednikom drugog polufinala između Francuske i Švedske. Ovo je četvrto uzastopno finale za izabranike Jordija Ribere, koji su Dance dobili preokretom u drugom dijelu.

U prvom poluvremenu su Danci vodili do četiri gola razlike, da bi početkom drugog dijela Španjolci preuzeli vodstvo (22-19), koje nisu ispuštali do samog kraja.

Najvećim favoritima za naslov Dancima se tako osvetilo odmaranje najboljih igrača u zadnjem dvoboju sa Francuskom, kada su porazom izgubili prvo mjesto u skupini i u polufinalu išli na europske prvake Španjolce.

Španjolce su predvodili Gomez (11) i Cannelas (7), a Dance Hansen (8) i Jacobsen (4).

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Canellas za 28:25, a onda i 29:25, to je to! Španjolska ide u finale!

59' Dugo je trajao ovaj španjolski napad, Landin brani Figuerasu, ali lopta je izašla u aut. Nakon njega, brani i Gomezu s krila. Dancima treba brzi gol, i to zabija Simon Hald za 27:25. Ali malo je vremena do kraja. Minuta i pol prije kraja, timeout Španjolaca.

57' Figueras za plus četiri! Vraća Landin, vraća malu nadu Dancima. 27:24 je.

56' Na crtu idu Španjolci, Figueras za 26:23. Sjajno! A Perez de Vargas brani Hansenu! Španjolska je sve bliže finalu Eura.

55' Vratnica Hansena, a onda i pogodak s krila Magnusa Landina, njegov treći pogodak za 25:23.

54' Canellas za 25:22. Vrlo bitan gol, malo još Furiju dijeli do ulaska u finale. Danska klupa još jednom poziva minutu odmora.

53' Opet su se prekombinirali Španjolci, a Hansen se vraća nakon jednog udarca kojeg je pretrpio. Danci igraju 7 na 6, a ne zabija Magnus Landin s krila... Sada je Perez de Vargas ono što je Niklas Landin bio u prvom poluvremenu.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

52' Nema španjolskog gola s igračem manje, ali ima presječene lopte Gomeza i njegovog 11. gola danas. Brzo uzvraća Saugstrup za 24:22.

51' Sada sedmerac i za Dance, Pecina mora van na dvije minute... Zabija Hansen, 23:21 je, bližimo se samoj završnici. Inače, žuti karton izborniku Riberi zbog prigovora.

50' Sedmerac za Španjolsku izborio je Maqueda, a realizirao Gomez. Njegov deseti pogodak večeras.

49' Zabija Mikkel Hansen za 22:20. Sada samo on može spasiti Dance, tako se barem čini. Španjolci ne zabijaju, ali sjajni Perez de Vargas skida čisti zicer iz kontre Emilu Jakobsenu!

48' Plus tri za Španjolsku! Figueras zabija na sjajno Casadovo dodavanje. 22:19 za Furiju, timeout danske klupe.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

47' Skida Moller koji je sada na golu šut Maquede, a Jakobsen gađa stativu s krila... Nije prošlo to u bliži kut.

46' Prvi gol Arina večeras s lijevog krila, i ovo je ušlo, dok su se Danci kompletirali... Gol za gol, ali sada sa španjolskim predznakom u plusu.

45' Polovica drugog dijela, Španjolci su kompletni, a Holm iz koraka pogađa za 20:19.

43' Dvije minute za Emila Jakobsena zbog namjernog igranja nogom. I pogodak Tarrafete u suprotan kut. Opet je plus dva za Španjolsku. Brzo uzvraća Gidsel, ali još brže Gomez. 20:18 za Španjolsku.

42' Kakav pogodak! Canellas, reklo bi se, s parkinga za 18:16. Španjolskih 3:0... Ali, s druge strane sedmerac za Dansku i isključenje Gurbinda. Važan gol Mikkela Hansena iz sedmerca za 18:17.

41' Dogodilo se! Aleix Gomez, sedmi gol za 17:16. A onda nova obrana Pereza de Vargasa, i to Gidselu.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

40' Perez de Vargas skida zicer s krila Lasseu Svanu, Španjolci imaju priliku za prvo vodstvo na utakmici.

39' Još jednom Gomez za 16:16. Bilo je ovo gotovo iz mrtvog kuta, s njegova desnog krila.

38' Landin brani Tarrafeti, Danci ne brzaju u kontru već Holm gađa u Pereza de Vargasa kojem pišemo sedmu obranu.

36' Sedmerac za Dansku, Hansen ne griješi. Danci vode 16:15. Pecina može biti sretan jer za start nad Holmom nije dobio isključenje...

image

Mikkel Hansen i danas je u elementu

FERENC ISZA Afp

35' Puno agresivnija je sada španjolska obrana, ali Lauge vraća danskoj reprezentaciji prednost. Kratko, jer nakon brzog centra poentira Gomez za 15:15.

33' Perez de Vargas brani Gidselu, Canellas izjednačuje, 14:14 je.

32' Prva obrana Landina u nastavku, Maqueda je tukao izravno u njega. Gidsel je u napadu dobio "flastera" u liku Arina.

31' Počelo je drugo poluvrijeme u budimpeštanskoj MVM Areni. Nije ona nešto naročito ispunjena, podsjećamo, domaćini Mađari ispali su još davno, u prvom krugu.

POLUVRIJEME: Španjolci su golom, već četvrtim pa i petim večeras Aleixa Gomeza smanjili na 13:14. Sada je samo minus jedan, a imat će Furija i prvi napad u drugom poluvremenu.

29' Još jedan pogodak Lassea Svana, a mi smo polako na ulasku u zadnju minutu prvog dijela.

28' Lauge iza leđa prebacuje do Magnusa Landina, lagan je posao imao Danac s krila za 10:13. I opet Canellas, drugi njegov zaredom.

image
FERENC ISZA Afp

27' Nova asistencija Hansena za Saugstrupa na crtu, 9:12 je. Danci i s igračem manje stvaraju višak bez problema, i to kroz sredinu... Uzvraća Canellas svojim prvim pogotkom.

26' Mikkel Hansen zabija pod prijetnjom pasiva, a suci idu gledati jesu li Danci ometali španjolski brzi centar... Odluka? Dvije minute za vratara Niklasa Landina! Na gol će Moller, a Španjolci imaju sedmerac kojeg će iskoristiti Gomez za 9:11.

25' Perez de Vargas skida Mensahu izvana na povratku danskog isključenog igrača, a Fernandez zabija za 8:10. Nisu imali sreće Danci, lopta se od bloka odbila do španjolskog krila.

24' Lasse Svan na jednoj, Aleix Gomez na drugoj strani. Sada je 7:10, a traje nadmudrivanje u kojem Danci drže svoju prednost postojanom.

22' Drugi pogodak Maquede, a bit će i dvije minute isključenja za Magnusa Landina. Evo prilike Španjolskoj za povratak.

21' Greda Gomeza iz sedmerca... Uh, sada se prepao Landina, toliki respekt izaziva danski vratar. Na drugoj strani, tko drugi nego Mikkel Hansen. S igračem više ide mu još lakše. Sada je 5:9.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

20' Četvrtu obranu sada upisuje i Perez de Vargas. Zicer je imao Saugstrup, sada mu je Gidsel pokušao vratiti asistenciju iz napada ranije...

19' Neuništiv je danas Niklas Landin na golu, evo mu i sedme obrane. A Gidsel se oslobodio jedan na jedan na crti i zabio za 4:8. Na drugoj strani fenomenalnim šutem Casada Španjolska smanjuje... Bit će i dvije minute za Figuerasa. Krivu izmjenu napravili su Španjolci.

17' Danci su na plus tri, prošao je Mads Mensah za 4:7. Prva minuta odmora za Španjolsku, morat će Jordi Ribera posložiti svoje snage...

16' Drugi pogodak za Casada večeras, opet je ušlo od stative.. No, nema uzmaka, Magnus Landin s krila za 4:6.

15' Evo Maquede među strijelcima. Sada je 3:4, a strijelac se tek vratio iz korone... No, Gidsel uzvraća na drugoj strani i opet je danskih plus dva.

13' Mikkel Hansen do sada je dva zabio, a sada i asistirao Saugstrupu na crtu - 2:4.

12' Već pet obrana skupio je Niklas Landin, sada je skinuo i šut Sarmienta s crte...

10' Prvih deset minuta proteklo je u nadmetanju vratara. No, izjednačio je Casado, a onda za 2:3 zabio Lauge.

image
FERENC ISZA Afp

8' Ponovno Landin brani s crte Figuerasu. Sjajan je danski vratar na otvaranju susreta.

7' Još jedna pogodak Mikkela Hansena za 1:2. Nemoguće ga je čuvati. Potom - nova obrana Landina, pa i Vargasa nakon sjajnog šuta Landina.

6' Obrana Landina, a onda i Saugstrupu ispada lopta na crti, pa pogodak Gomeza za 1:1.

5' Promašuje i Gedeon Guardiola s crte za Španjolsku, još je uvijek utakmica samo na jednom pogotku, i to iz sedmerca.

3' Prvo isključenje, Maqueda mora van na dvije minute. Bit će i sedmerac, a njega će u prvi pogodak na utakmici pretvoriti Mikkel Hansen.

2' Prvi danski napad obranio je Perez de Vargas, a Španjolci nisu ni šutirali iz njihova prvog naleta.

1' Utakmica je počela.

>>> Iz razloga što je prethodna utakmica potrajala malo duže, ova sada će kasniti...

>>> U susretu za 5. mjesto koji je prethodio ovom obračunu vidjeli smo jednu od najuzbudljivijih završnica na ovogodišnjem EP-u. Norveška je nakon produžetka kontroverznim pogotkom Reinkinda nadigrala Island i tako vizirala nastup na SP-u sljedeće godine.

POGODAK U ZADNJOJ SEKUNDI POGLEDAJTE OVDJE

Linker
11. travanj 2024 20:32