KHALED ELFIQI Afp
KAKVA SKUPINA

Tek je počelo, a već bi se mogao dogoditi neviđen scenarij! Ludnica, europskom prvaku prijeti ispadanje

Španjolska se može oprostiti od drugog kruga, a Tunis i Brazil nadaju se prolasku.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. siječanj 2021. 11:41

U skupini B Svjetskog prvenstva u Egiptu vlada prava ludnica. Ne, nije riječ ni o kakvim posebnim, dramatičnim događajima vezanima uz sigurnost ili koronu, već su ishodi dosadašnjih utakmica kreirali pravu dramu uoči današnjih utakmica odluke.

Španjolska je nakon minimalne pobjede nad Poljskom (27:26) nadomak prolaska skupine s prve pozicije, ali još može i ispasti jer se nakon posljednjeg kola u utorak može dogoditi i da sve četiri reprezentacije imaju isti broj bodova. Tunis i Brazil su remizirali u dramatičnom okršaju (32:32) te obje reprezentacije još mogu proći u drugi krug.

Vodeća je Španjolska s tri boda, Poljska i Brazil imaju po dva, a Tunis jedan bod. U utorak igraju Španjolska - Tunis (18 sati) te Brazil - Poljska (20.30).

- I dalje držimo vlastitu sudbinu u našim rukama. Mogli smo pobijediti europskog prvaka, ali još uvijek možemo proći dalje ako svladamo Brazil - rekao je nakon utakmice sa Španjolskom poljski izbornik Patryk Rombel.

On u Egiptu zapravo gradi momčad za budućnost, odnosno za Svjetsko prvenstvo kojem će Poljska i Švedska biti domaćini za dvije godine. U tom smislu bi prolaz u drugi krug uz prenošenje bodova bio velik poticaj za Poljake.

image
KHALED ELFIQI Afp

- Odigrali smo odlično protiv Španjolske, ali smo za poraz sami krivi zbog grešaka koje smo činili. Čeka nas velika utakmica s Brazilom, moramo pokušati pobijediti i kvalificirati se u drugi krug - najavio je Maciej Gebala, kružni napadač Poljske.

Europski prvaci su se poprilično namučili u utakmici punoj intenziteta, no Jordi Ribera na kraju je bio zadovoljan s prvom pobjedom nakon što mu je Brazil na premijeri otkinuo bod.

- Branili smo se u 5-1 sustavu, a napad nam je bio sve bolji prema kraju utakmice. Slijedi odmor i priprema za Tunis, bit će to teška utakmica - konstatirao je španjolski izbornik, a priznanje suparniku odao je Alex Dušebajev.

- Čestitke Poljskoj na velikoj utakmici. Poljski vratar bio je zbilja dobar, kao i njihova obrana, a uz to smo i promašili nekoliko prilika. Nećemo ponoviti iste pogreške u nastavku prvenstva - uvjeren je Dušebajev.

Tunis se na SP-u predstavio s 11 debitanata na velikom natjecanju, a u nedjelju je remizirao s Brazilom (32:32).

- Mi stvaramo projekt za sljedeće četiri godine. Ova momčad je oformljena tek prije tri mjeseca i nedostaju joj mnogi iskusni igrači. Vjerujem da smo dosad prikazali dobre partije, igrali smo s odlučnošću i sjajnim duhom entuzijazma, a to je najvažnije za našu budućnost - komentirao je Sami Saidi, izbornik Tunisa.

Brazilci su u Egiptu bez izbornika i nekoliko važnih igrača zbog Covida-19.

- Bez obzira na to, nastojimo pružiti maksimum. Naša je skupina teška, suparnici su jaki, ali nadam se da ćemo na istoj razini kao i dosad odigrati i protiv Poljske - rekao je Leonardo Bortolini, privremeni brazilski izbornik koji u Egiptu mijenja bolesnog Marcusa Oliveiru.

Linker
25. travanj 2024 20:01