VLADO KOS/CROPIX
Pothvat u Koldingu

Veličanstveno izdanje na otvaranju! Hrvatska kreirala pravu senzaciju i upisala prvu pobjedu na Euru

Dugo su čekale, gradile svoj put… Jedan cilj su ostvarile, drugi je prolaz koji ovako nije daleko
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. prosinac 2020. 19:56

Hrvatske rukometašice su nakon šest godina pobijedile na Euru. Pobijedile su velikog favorita Mađarsku i pokazale da su tim u pravom smislu riječi. Sanjale su to i veselje je bilo ogromno.

Dugo su čekale, gradile svoj put… Jedan cilj su ostvarile, drugi je prolaz koji ovako nije daleko. Nažalost skupina u petak nije bila kompletna, jer je zbog zaraze jedne igračice Srbije druga utakmica naše skupine odgođena za dan kasnije.

Dobro se postavila Hrvatska protiv Mađarske, baš onako kako je najavio izbornik Šoštarić. Agresivno u 3-2-1 obrani sa Stelom Posavec ispred, Ježić i Krsnić 'do' i Mičijević 'iza'. Dosta je problema imala Mađarska s tom našom agresivnom igrom i da ja napadački bilo samo malo više koncentracije trebalo je to u prvom dijelu biti puno bolje od egala. Ali, nekad je iskustvo cijena koja se skuplje plaća.

Napadački smo igrali protiv mađarskih 6-0 i to je izgledalo OK, jer su Krsnik kao desna vanjska i Stela Posavec uz Ježić na crti dobro odrađivale posao za raspoloženu Ćamilu Mičijević koju ej jako teško zadržati s obzirom na gabarite. Zabijala je Ćamila u seriji, nastavila je Vidak, dok je ona malo predahnula i smao je šteta da nije bilo malo više preciznosti Japundže i Paule Posavec, jer moglo je to biti skoro pa savršeno poluvrijeme protiv objektivnog favorita. Jako dobro se s o bzirom ans ve držala Hrvatska, posebno nakon početka sa dva isključenja i pada na -2, iz čega se izvukla obranom u prvom redu. Bile su naše cure u prvih 30 minuta dvaput na +2, ali koncentracija ih je izdala.

Drugi dio Šoštarić kreće s različitim krilima, ulazi Blažević, hrabro igra Hrvatska i sjajno brani Tea Pijević. Ulazi i Debelić za odmor Ježić, sjajno radi s Mićijević u napadu. Ali, fali opet ta napadačka koncentracija da se napravi više. Sami smo vraćali Mađarice i bila je to utakmica gol za gol. Igrali smo dvije utakmice, sami sa sobom i s Mađarskom. Odvojili smo se sa sjajnom realizacijom Debelić na 21:19 devet minuta prije kraja. Nova velika prilika je to bila. Blažević pet minuta prije kraja zabija za 22:19. Blizu, ali ne i gotovo. Dok Tea Pijević nije rekla da je gotovo!

I sada sa zanimanjem čekamo nedjelju u 18.15 kada nam je drugi protivnik svjetski prvak Nizozemska. Baš dobro nakon ovog!

Hrvatska – Mađarska 24:22 (12:12)

HRVATSKA: Pijević (10), L. Bešen; P. Posavec 1, Krsnik 2 (2), S. Posavec 2, Mičijević 4, L. Kalaus 2, D. Kalaus, Ježić 3, Japundža 1, Šimara, Debelić 3, Mamić 1, Vidak 2, Blažević 3, Prkačin. Izbornik Nenad Šoštarić

MAĐARSKA: Biro (3+1), Szikora (4+1); Zaczik 2, Tovizi 1, Schatzl 2, Kovacics 1, Marton 2, Lakatos, Szekeres, Klujber 9 (6), Kaczor, Hafra 1, Faluvegi, Lukacs 2, Helembai, Tomori 2.Izbornici: Gabor Elek i Gabor Dany

Linker
16. travanj 2024 19:12