MATEJ PETROVIĆ

Pobjednik ‘Života na vagi‘ otkrio na što će potrošiti novac od nagrade: ‘To mi je zbilja nedostajalo‘

U ‘Životu na vagi‘ svi smo pobijedili već priznavši da imamo problem s kilama, kaže Matej Petrović
Matej Petrović
 Maja Bota za RTL

Nakon više od četiri mjeseca treninga, novog režima prehrane, ali i općenitog novog stila života, peta sezona RTL-ova showa 'Život na vagi' dobila je pobjednika, 26-godišnjeg Mateja Petrovića, koji je skinuo nevjerojatnih 67,9 kg. Tako je od početnih 152 kilograma simpatični Slavonac došao do 84,1 kilograma što je gubitak od 44,7 posto ukupne tjelesne mase.

Trenutak proglašenja pobjednika gledalo je čak 700 tisuća gledatelja ispred TV ekrana. Matej nije želio potvrditi vijest kako je u RTL-ovom showu osim nove linije pronašao i ljubav.

Što vam je prvo prošlo kroz glavu kad ste shvatili da ste vi pobijedili u "Životu na vagi"?

- Pomislio sam kako sam sretan i ponosan na sebe jer sam ispunio riječ koju sam dao dragoj osobi. Riječ je o osobi koja više nije s nama, a kroz život me oblikovala. Obećao sam joj da neću odustati, da ću uvijek davati sve od sebe i da ću u glavi imati sve ono lijepo čemu me naučila. Sve to je ono što me najviše motiviralo za gubitak kilograma, a samim time i dovelo do pobjede.

Jeste li se nadali pobjedi?

- Nisam se nadao, ali sam u nju vjerovao.

Koga ste vidjeli kao najvećeg konkurenta u finalu?

- Nitko od nas nije nikome bio konkurencija. Bili smo kolege s istim problemom i istim ciljem. Zajedno smo se borili kako bismo ga ostvarili. Držali smo jedni drugima leđa i međusobno se bodrili kad bi nekome bilo teško. Svi koji su došli do finala to su i zaslužili, jer svaki kandidat koji je ušao u show svojevrsni je pobjednik. Pobijedio je sebe jer je priznao da ima problem i želio ga je riješiti, a to je najveći korak.

Što vam je tijekom boravka u kući bilo najteže?

- Odvojenost od obitelji i prijatelja najteže mi je pala jer oni su mi najveća podrška. Sama izolacija bila mi je izazov koji sam uspješno savladao.

Koliko su treneri i ostali stručnjaci u emisiji utjecali na vašu mentalnu preobrazbu?

- Oni su me potaknuli da se pokrenem i naučili me kako to napraviti. Kao što je trener Edo spominjao tijekom showa, od početka sam imao jasan cilj, a oni su mi pokazali kako do njega doći, na čemu sam im jako zahvalan.

Na što ćete potrošiti nagradu?

- Kad to epidemiološka situacija bude dopustila, dio nagrade potrošit ću kako bih napravio veliku feštu jer u kući mi je zbilja nedostajalo druženje s meni dragim osobama. Ostatak novca od nagrade uložit ću u pokretanje vlastitog posla.

Bojite li se da se po završetku emisije ne vratite starim navikama i da ponovno ne skupite kilograme?

- Ne.

Koliko puta tjedno namjeravate vježbati?

- Tijekom showa vježba mi je postala navika tako da mogu reći kako se svakim danom bavim tjelesnom aktivnošću. Manje se vozim u autu, a više šećem i vozim bicikl te sam općenito pokretniji nego što sam to bio dosad.

Deset godina bili ste rukometni golman, a zbog prekomjerne težine više se niste mogli baviti sportom koji volite. Hoćete li se sada vratiti rukometu?

- Rukomet je moja velika ljubav i želio bih mu se vratiti, pa makar to bilo i u rekreativnom obliku.

Najavili ste da ćete po završetku emisije na kratko otići u Njemačku, gdje ćete se odjaviti i preseliti u Hrvatsku. Čime ćete se baviti u Hrvatskoj?

- Planiram pokrenuti vlastiti posao, o čemu ćete više moći saznati prateći moje društvene mreže.

image
Matej Petrović
Maja Bota za RTL

U Njemačku ste se preselili radi posla, a tamo ste i "zaradili" višak kilograma zbog premalo kretanja i ljubavi prema hrani. Ipak, koje su bile dobre strane vašeg odlaska u inozemstvo? Je li vam taj korak, koji ste poduzeli u dobi od 21 godine, pomogao da se brže osamostalite i formirate kao osoba?

- Odlazak u Njemačku zaista me oblikovao. Ondje sam naučio kako sam odgovoran sam za sebe, osamostalio sam se i naučio boriti za ono što procjenjujem da je za mene najbolje. Naučio sam i kako, bez obzira na to koliko teško se u nekom trenutku učinilo, nikad ne trebam odustati boriti se za sebe i ono što će mi život učiniti sretnijim. U Njemačkoj sam naučio i kako je iznimno važno imati jasan cilj i plan kako do njega doći - što sam, vjerujem, pokazao i u showu.

Dolazite iz Đurđenovca pored Našica. Koje slavonske specijalitete više nećete jesti?

- I nakon showa jest ću sve slavonske delicije i specijalitete koje sam i dosad jeo, no prilagodit ću količine. Što je još bitnije, u svoj ću jelovnik dodati i namirnice koje dosad nisam koristio poput zobi, pira i toliko puta spomenute kvinoje. Tijekom showa učili su nas da se ne bojimo hrane te da je umjerenost ključ svega.

Je li točno da ste u emisiji pronašli i ljubav, tj. da ste u vezi s Anjom Glavaš koju ste upoznali tijekom snimanja?

- Svoj privatni život nastojat ću maksimalno odvojiti od javnog stoga je moj odgovor uvijek isti - 'nemam komentara'.

Što biste poručili onima koji razmišljaju bi li se prijavili u "Život na vagi"?

- Poručio bih im da je najvažnije čvrsto odlučiti promijeniti svoje životne navike. Smatram kako je najvažnije sam sebi priznati da imaš problem i krenuti ga rješavati ma koliko trajalo. Mislim da nikad ne trebamo i ne smijemo odustati sami od sebe, a na vlastitom sam primjeru naučio kako je 'ne da mi se' izjava koja u našim rječnicima ne bi trebala postojati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:28