Katinka Hosszu
 Maddie Meyer/Getty Images / Getty Images
PLIVAČKA ZVIJEZDA

U 32. GODINI ĆE BITI JEDNA OD GLAVNIH ZVIJEZDA SVJETSKOG PRVENSTVA? Ne osjećam se staro! Znam da nema puno plivačica u tridesetim godinama...'

Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2020. 15:02

Jedna od najboljih svjetskih plivačica 30-godišnja Mađarica Katinka Hosszu smatra da odgoda OI u Tokiju za godinu dana neće nimalo utjecati na njenu sposobnost da ponovno bude jedna od glavnih zvijezda Igara, kao što je to bila 2016. u Rio de Janeiru, gdje je osvojila tri zlata i jedno srebro.

"Znam da nema puno plivačica u tridesetim godinama koje su još uvijek aktivne. Ja ću u srpnju sljedeće godine u vrijeme OI u Tokiju imati 32 godine, ali ne osjećam se staro. To što ću biti godinu starija neće biti minus, jer sam tijekom svoje karijere skupila puno znanja i iskustva tako da jako dobro znam kako trenirati i kako organizirati pripreme da bi bila u top formi na velikim natjecanjima", kazala je Katinka Hosszu, koja je na OI u Riju osvojila zlatne medalje na 200 i 400m mješovito te na 100m leđno, i još srebro na 200m leđno.

Hosszu u svojoj kolekciji ima još devet zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava, a ukupno je na velikim natjecanjima osvojila čak 93 medalje.

Linker
25. travanj 2024 03:24