Paulo Obradović
 HVS FACEBOOK
DOBAR POSAO U TOKIJU

Očarao hrvatsku legendu! ‘Ma to je bio potez i gol turnira! Golman nije znao gdje je, kakva majstorija‘

‘Ova pobjeda je sportsko-psihološki dobitak koji nas zaista sada ponovo ubacuje u petu brzinu‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. srpanj 2021. 13:29

Komentar Ratka Rudića:

Silno sam i iskreno zadovoljan nakon uove utakmice, sjajan i miran vikend je pred nama! Ma, odličan. To je zarada s ove utakmice. Ona je vrlo bitna jer s ovom utakmicom smo se vratili u poziciju s kojoj smo krenuli, kao jedan od glavnih kandidata za medalju. Što je još važnije, mislim da smo tu sada vratili svu onu stabilnost koja nam je omogućila izlazak na površinu i individualne kvalitete, kao i kolektivna priprema, taktička kvaliteta itd. Niz stvari koja je ova utakmica i pobjeda donijela. Dobra je i reakcija izbornika odmah nakon utakmice, baš sam ga slušao, kada je upozorio da ne smije doći do nikakve euforije, uspavljivanja.

Tako treba, sad bi trebalo upravo na valu ove pobjede nastaviti dalje. Sad više ne bitna utakmica sa Španjolskom u smislu nekakve presude, nije nam bitno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu jer ako mi odigramo na ovoj razini sve ove utakmice, mi nemamo straha. Ova pobjeda je sportsko-psihološki dobitak koji nas zaista sada ponovo ubacuje u petu brzinu na ovom turniru. Čak je utakmica mogla biti gotovo pa riješena u prvoj četvrtini, da smo otišli na 5-6 golova razlike, a imali smo šansu za to. Imali smo tri stopostotne šanse koje nismo iskoristili, a iz kojih smo umjesto naših golova, nakon promašaja primali golove iz kontra napada. Ali, to nije bitno sada. Kontrolirali smo igru.

Drugi vrlo važan trenutak i koji opet pokazuje snagu ekipe, a to je kod izjednačenja Srbije na 8:8, mi se vraćamo s 4 gola u nizu! Nisu bitni samo golovi, već cjelokupna igra, ponašanje, gdje vidite po igračima da oni drže sve konce igre u svojim rukama. Naravno, potkradu se pogreške, ali mi smo jednostavno nadigrali Srbiju i potpuno je zasluženo pobijedili. Nekoliko se sjajnih pojedinaca ponovilo u našim redovima, a moram naglasiti da sam se oduševio sjajnim golom Obradovića.

Po meni najljepši gol na turniru, onaj kada je potpuno prevario srpskog golmana. Izvana, po sredini, vratar nije ni znao gdje je, kuda krenuti, lopta je već bila u mreži, a on je tek tada krenuo i to u krivu stranu!? To je majstorija. Obradović je dao i drugih lijepih golova, ali ovaj pokazuje kakva je ta njegova ruka i koliko je bitno pomogla, značila njegova i Tuckova odluka da on ipak igra, da stisne zube. Standardno su bili dobri i Joković, Bukić, Vrlić, Bijač na golu i svi ostali. Obrana je bila jako dobra. S igračem manje smo neutralizirali njihove glavne šutere, njihovu prvu liniju.

Pokriven je i Jakšić, ali i centar Pijetlović koji je po meni jedan od najjačih igrača u toj prvoj liniji kada se ima igrača više. Ali, jednako tako smo neutralizirali pucač glavne, Mandića i Filipovića. Ti kada zatvoriš te njihove glavne igrače, pa onda neka ovi ostali i zabiju neki gol, nije važno, bitno je da se glavni neutraliziraju. Sve je bilo postavljeno jako, jako dobro.
Čestitam igračima i izborniku.

Linker
24. travanj 2024 13:10